Станимира Петрова осигури на България първата квота в боксовия турнир

...
Станимира Петрова осигури на България първата квота в боксовия турнир
Коментари Харесай

Станимира Петрова спечели квота за ЛОИ Париж 2024 и медал от Европейските игри в Полша

Станимира Петрова обезпечи на България първата квота в боксовия шампионат за Летните олимпийски игри в Париж 2024, откакто се класира за полуфиналите в категория до 54 кг на Европейски игри в Полша.

В директна борба за място във френската столица през идващото лято Петрова се наложи с цялостно съдийско единогласие против ирландката Дженифър Лийн - 5:0 гласа.

Бившата ни международна шампионка доминираше тотално на кръга и завоюва всеки един от рундовете, с цел да си обезпечи място в полуфиналите на Европейските игри в Краков-Малополска.

По този метод Станимира Петрова се класира за своята трета поредна Олимпиада след Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020.



Освен това българката си подсигурява и най-малко бронзово отличие от Европейските игри в Полша, а в спор за място на финала при 54-килограмовите Петрова ще боксира против великобританката Чарли Дейвидсън. Любопитното е, че Станимира е златна медалистка от последните Европейски игри в Минск през 2019-а година, когато обаче тя победи в по-горната категория до 57 кг.

Малко по-късно в днешния ден. Това са Радослав Росенов (63.5 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг) при мъжете, както и Светлана Каменова (57 кг) при дамите.

Българското присъединяване в днешния ден пък ще закрие Йордан Морехон (+92 кг), който обаче има потребност от две победи, с цел да заслужи право да взе участие на ЛОИ Париж 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР