Докато Станфорд се надява да получи покана от ACC, щатът Орегон и щатът Вашингтон чакат кардинал

...
Станфорд не се е отказал да получи покана да се
Коментари Харесай

Станфорд не се е отказал да получи покана да се присъедини към Конференцията на атлантическото крайбрежие, както се надяват неговите колеги членове на Pac-4 в северозападната част на Тихия океан да възстановят ограбената си лига и да изчакат да разберат дали кардиналът е вътре.

Лидерите от Станфорд, Калифорния, щата Орегон и щата Вашингтон говориха в четвъртък и Станфорд каза на колегите си, че е информирал ACC, че ще са готови да се присъединят към конференцията при силно намалено или дори никакво изплащане на медийни права в продължение на няколко години, каза човек, запознат с дискусиите, пред Асошиейтед прес.

Човекът говори при условие за анонимност, тъй като училищата не правят вътрешните им дискусии са публични.

Остава неизвестно дали получаването на Станфорд — и съперника му от Северна Калифорния — Кал — на намалена ставка ще бъде достатъчно, за да убеди необходимите 12 от 15 училища на ACC да гласуват за разширяване.

< p>Бъдещето на Pac-12 изглежда зависи от следващия ход на Станфорд. Осем членове на повече от 100-годишната конференция ще напуснат след учебната 2023-24 година.

Станфорд, който има дарение от 36,2 милиарда долара, и Кал търсят друг Power Five място за кацане за две седмици, откакто Pac-12 беше разделен от Big 12 и Big Ten.

Единствената възможност изглежда е в ACC, който е съставен изцяло от училища в източната часова зона .

Лидерите на ACC проведоха тридневни разговори миналата седмица, за да обмислят разширяване на запад, което включваше и евентуално привличане на SMU, базираното в Далас училище от Американската атлетическа конференция.

Президентите никога проведе официално гласуване, знаейки, че 12-те гласа, необходими за одобрение на разширяването, ще бъдат трудни за получаване. Но това не реши проблема.

Няколко членове на ACC, най-гласно щата Флорида, настояваха конференцията да промени текущия модел на равно разпределение на приходите.

Конференцията го направи обяви по-рано тази година одобрение на модел за разпределение, който възнаграждава бонуси за представяне на училища от колежански футболни плейофи и приходи от мъжки баскетболни турнири на NCAA. Подробности за този модел все още не са разкрити от ACC.

Ако Станфорд и Кал се съгласят да се присъединят към конференцията при драстично намалени дялове, конференцията може да пренасочи увеличените приходи от своя договор с ESPN към съществуващи членове.

Но как и колко е пречка точка в ACC.

Междувременно щат Орегон и щат Вашингтон са в неизвестност.

Спортният директор на щата Орегон Скот Барнс повтори изявлението, което президентът на университета Джаяти Мърти направи в края на миналата седмица, като каза пред The ​​Oregonian в сряда, че училището се е ангажирало да възстанови Pac-12.

„Нищо не е лесно, като се имат предвид обстоятелствата, но мисля, че е нашият най-добър път напред“, каза Барнс пред вестника. „Това е солидна опция по отношение на изграждането обратно. Още по-голяма е необходимостта ние четиримата да сме в основата на това, което изграждаме."

Другите опции за щата Орегон и щата Вашингтон биха били присъединяване към Маунтин Уест или Американската атлетическа конференция.

Що се отнася до графика, Барнс каза, че трябва да знаят дали Станфорд и Кал са пристигнали възможно най-скоро.

„Не можем да чакаме месец. Надявам се, че това са дни“, каза той.

____

Следвайте Ралф Д. Русо на https://twitter.com/ralphDrussoAP и слушайте на http://www .appodcasts.com

___

AP колежански футбол: https://apnews.com/hub/college-football

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР