Стане ли дума на Brabus, цифрите винаги са най-важните. А

...
Стане ли дума на Brabus, цифрите винаги са най-важните. А
Коментари Харесай

Brabus S65 е най-бързият и най-мощен 4-местен кабриолет в света

Стане ли дума на Brabus, цифрите постоянно са най-важните. А в тази ситуация и главното, тъй като в този случай тунинг поделението на Mercedes е решило, че АMG S65 Cabriolet е с незадоволително мощ. Затова те са извели битурбо V12 мотора на този кабриолет до ново равнище. Затова те са извадили от него спомагателни 267 к.с., за до стигнат цифрата от 888 к.с., налични при 5500 об/мин. Въртящият миг също е повишен от серийните 1000 Нм до 1500 при 4200 об/мин. Инженерите обаче са инсталирали електронен ограничител до 1200 Нм, с цел да запазят надеждността на мотора.

Подобни фрапантни промени в мощността не могат да бъдат реализирани единствено посредством смяна на софтуера, по тази причина Brabus е нараснал работния размер от 6,0 на 6,3 литра, като е нараснал и диаметъра на цилиндрите. Монтирани са и по-големи турбини, усъвършенствано е охлаждането и изпускателната система.

След всички тази промени Brabus Rocket 900 Cabrio се изстрелва до 100 км/ч за 3,9 секунди, което ще рече, че е с 0,2 сек по-бърз от общоприетия S65 Cabrio. Електронното ограничаване на скоростта е отпаднало и в този момент кабриолетът може да развие 350 км/ч. Отделен е въпросът дали това е належащо, само че да не обръщаме внимание на сходен риторичен въпрос. В Brabus постоянно са се управлявали от философията на Мечо Пух.

Такива параметри наложително се съпровождат със съответната аеродинамика, като за задачата е създаден специфичен аеродинамичен пакет. Автомобилът стъпва върху 21-цолови джанти, само че се оферират и 22-цолови. Окачването е снижено с 15 мм.

В интериора не са правени доста промени. Монтиран е скоростомер до 400 км/ч, какъвто има и в S65. Добавени са няколко спомагателни алуминиеви акцента и осветено лого на Brabus.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Toyota създава мотор с променлива степен на втвърдяване

Нов състезател изпревари Tesla и Nikola с първия електрически влекач

Над 1 млн. по-късно Dacia вади втори Duster
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР