Станахме свидетели на най- голямата киберпрестъпност тази година. Контрабандата на

...
Станахме свидетели на най- голямата киберпрестъпност тази година. Контрабандата на
Коментари Харесай

Шефът на Европол: Над 70 хил. престъпници установи агенцията

" Станахме очевидци на най- огромната киберпрестъпност тази година. Контрабандата на мигранти става сериозна опасност, над 70 000 нарушители е открила Европол. Трафикът на опиати също е проблем на сигурността в Европа . " Това съобщи Роб Уейнрайт - шеф на Европол по време на полемиката " Отвъд Брекзит - бъдещото съдействие за сигурност сред Обединеното кралство и Европейски Съюз "

Според него за такива транснационалните проблеми има потребност от транснационален орган. Затова е значимо Европол да има дейни сътрудници, да се събира повече данни и обменяме повече информация, с цел да дадем отговор на престъпността.

Аз съм тук, в България, която доста интензивно поддържа Европол, съобщи той.

В битката с опиатите и подправяне на еврото сме признателни на българските институции.

Уейнрайт акцентира, че Англия е значима, тъй като тя е снабдител номер 1 за разследваща информация за киберпрестъпността , и номер 4 в информацията за битката с тероризма.

 Борисов оптимист, че и след Брекзит обменяме 100% информация за сигурността
Борисов оптимист, че и след Брекзит обменяме 100% информация за сигурността

Експерти по биткойн ще оказват помощ на ГДБОП

Важно е договарянето на Брекзит да е такова, че да се обменя информация, с цел да се води битка с терористични организации. Трябва да се откри сделка, с цел да продължи Кралството да дава информация.

" Идеята на тази полемика е да се насърчи разговора какви ще бъдат връзките след излизането на Кралството от Европейски Съюз. Какви ще са бъдещите връзки в търговията и сигурността. Тук ще поставим началото на разискването на това, тъй като България ще бъде ръководител на Съвета на Европейски Съюз. " Това съобщи английския дипломат Ема Хопкинс на откриването на полемиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР