Станаха ясни носителите на приза Най-сладка двойка на годината във

...
Станаха ясни носителите на приза Най-сладка двойка на годината във
Коментари Харесай

Чудо във Варна – самотници спечелиха приза Най-сладка двойка на годината

Станаха ясни носителите на наградата " Най-сладка двойка на годината " във Варна. Той се присъжда годишно във връзка Деня на влюбените – 14 февруари. В него за премията, избрана от варненци, се борят жителите на Зоопарка.

Тази година наградата завоюва двойка ръждивоврато кенгуру.

Кинг и Кенга получиха своите обичани лакомства, с които да отпразнуват своята победа и любовта между тях.

Любопитното е, че по принцип ръждидовратите кенгура са най-вече самотни животни. Събират се дружно, когато има обилие от запаси като храна, вода или заслон. Когато се събират на групи, те имат обществена подчиненост, сходна на други типове торбести бозайници.

Неотдавнашно изследване сподели, че този тип кенгура, като други обществени или стадни бозайници, са в положение да ръководят спорове посредством помиряване, включващо следконфликтно събиране.

Тези кенгура са предимно нощни животни. Те прекарват по-голямата част от деня в отмора. 

По време на ухажването женската първо облизва врата на мъжкия. След това мъжкият ще потърка бузата си в женската. След това мъжкият и женската ще се бият за малко, застанали изправени като два мъжки. След това те най-сетне се чифтосват. Двойката ще остане дружно един ден, преди да се раздели. Женската носи по едно поколение, дребните остават в торбичката към 280 дни, след което женските и тяхното поколение остават дружно единствено един месец. Въпреки това, женските могат да останат в дома на майка си за цялостен живот, до момента в който мъжките го напущат на двегодишна възраст.

Може да им се полюбувате всеки ден във Варненския зоопарк, който работи от 09:00 ч. до 16:30 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР