Стана ясно кой е най-младият и най-възрастният депутат в новото

...
Стана ясно кой е най-младият и най-възрастният депутат в новото
Коментари Харесай

Небие Исмет Кабак и Вежди Рашидов са най-младият и най-възрастният депутат в новото НС

Стана ясно кой е най-младият и най-възрастният народен представител в новото Народно заседание. Вече е ясно кои депутати ще попълнят състава на 48-ия парламент. Очаква се президентът Румен Радев да каже по кое време ще насрочи първото му съвещание. Част от партиите, които слагат себе си в съпротива, са безапелационни - няма да дават депутати за болшинство. Ясна е и сметката какъв брой са ни коствали изборите през последната година и половина. Цифрата е близо 400 милиона лв., заяви NOVA.

Небие Исмет Кабак е най-младия народен представител в 48-ото Народно събрание. Тя към този момент беше народен представител в предходния парламент. Избрана е от 13 МИР Пазарджик от Движение за права и свободи. Най-възрастният народен представител в 48-oто Народно събрание, който и този път ще е ръководител на първото съвещание, е Вежди Рашидов от ГЕРБ.

Както към този момент стана ясно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е народен представител. Въпреки, че беше определен от два изборни региона Борисов, самичък се отхвърли от депутатското си място и отстъпи на идващите в листата. Сред най-младите, които ще седят на депутатските банки, е и синът на политическия PR Нидал Алгафари - Николай. 27-годишният Алгафари ще е народен представител на ГЕРБ.

Най-колоритното име в редиците на Политическа партия още веднъж ще бъде депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Бившият министър на спорта на “Има подобен народ ” Радостин Василев, който влeзе в очевиден конфликт със Слави Трифонов и управлението на Има Такъв Народ, влиза в Народното събрание. Но този път като народен представител на " Продължаваме промяната ".

Делян Пеевски ще бъде народен представител от Движение за права и свободи. Финансистът, който беше министър в държавното управление на Пламен Орешарски - Петър Чобанов ще е част от редиците на Движение за права и свободи. А някогашният длъжностен районен министър Виолета Комитова ще е народен представител от партия " Български напредък ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР