Стана ясна самоличността на загиналия шофьор, който по първоначална информация

...
Стана ясна самоличността на загиналия шофьор, който по първоначална информация
Коментари Харесай

Криминално проявен предизвика тежка верижна катастрофа край София

Стана ясна самоличността на починалия водач, който по първична информация e провокирал верижната злополука край София късно във вторник вечерта. Починалият се споделя Александър Илиев. 

Той има 20 акта и 3 фиша за разнообразни нарушавания през годините. Два пъти е бил засичан на пътя след приложимост на алкохол - през 2008 и 2012 година.

Един загина и девет са ранени при тежка злополука сред три автомобила в Панчарево. Инцидентът е станал на бул. „ Самоковско шосе ”, заяви.

Изясняват се към момента аргументите за тежката верижна злополука. При злополуката има умрял и деветима ранени, двама от които са в тежко положение. В тази права има знак за ограничаване от 30 км/час.

Млад мъж е умрял на място откакто изгубил ръководство и колата му навлязла в насрещното платно, като се удря в идваща отсреща друга кола. В двете блъснали се коли се е блъснала и трета. 

„ В посока Панчарево лек автомобил губи ръководството и навлиза в насрещното платно. Възможно е да е подхванато изпреварване, макар че е неразрешено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от фамилно празненство. Момчето е карало. Има версия, че е използвал алкохол, само че това ще покажат назначените експертизи. В региона се подхващат и доста неправилни изпреварвания, макар че маркировката го не разрешава ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” специалистът по пътна сигурност Диана Русинова. 

По думите ѝ автомобилът, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/ч. След челния конфликт в тях се врязва и трета кола.

„ Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко положение. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки пострадвания. По-леко потърпевши са и пътуващите в третия автомобил. Загиналия в действителност е водачът на първата кола, а спътничката му е с тежки пострадвания и голям брой фрактури ”, уточни Русинова.

„ Вината е в водача, който навлиза в лента за насрещно придвижване и челно се удря в движещия се против него автомобил. Водачът е на 33 години ”, съобщи зам.-директорът на " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Радослав Начев.

Малко по-късно денем шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров даде повече информация за положението на ранените, които са признати за лекуване в незабавния институт.

" При нас са постъпили четирима души - две деца и двама пълнолетни. Едното момче е с огромна контузия на главата, само че е вън от заплаха. Настанено е в детска неврохирургия. Другите две момчета са обработени в шокова зала и освободени за домашно лекуване. В доста тежко положение е 29-годишна жена с полифрактура. Тя е претърпяла интервенции за прекъсване на кръвоизливи в коремната област. Ще бъде настанена в реанимация ”, сподели доктор Димитров.

В болница „ Света Анна “ са докарани три девойки - на 18, 16 и 14 години с тежки съчетани контузии след тежката верижна злополука в София от 6 септември. Това заяви на брифинг шефът на болничното заведение доктор Славчо Близнаков.

Две от девойките са с действителна заплаха за живота, а едно от тях е в извънредно тежко положение. Инцидентът стана нощес на бул. „ Самоковско шосе ”, на отбивката за Бистрица, покрай Панчарево.

16-годишно момиче е в извънредно тежко положение, докарано е в кома с тежка черепно-мозъчна контузия, контузия на гърди и стомах, фрактура и на двете бедра. 

„ Проведени са реанимационни мероприятия, възобновено е дишането и сърдечната активност, оперирана е от коремните хирурзи, била е с огромно количество кръв в стомаха. В момента е в реанимация “, изясни доктор Славчо Близнаков.

18-годишно момиче е настанено в неврохирургия, с контузия на мозъка, контузия на лицевите кости и фрактура на ръка. Обработена е и е в устойчиво положение. 

Друго момиче също е в реанимация – с гръдно коремна контузия, дренирана и с фрактура на тазобедрена става. 

Сигнал в Спешна помощ е подаден в 22:02 часа. На място незабавно са изпратени 6 коли за спешна помощ. По информация от Спешна помощ жертвата е на към 30 години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР