Стан Вавринка показа някои от най-добрите моменти от играта си

...
Стан Вавринка показа някои от най-добрите моменти от играта си
Коментари Харесай

Медведев и Тийм изхвърчаха от турнира в Метц

Стан Вавринка сподели някои от най-хубавите моменти от играта си в четвъртък вечерта в Мец, откакто се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис " Мозел Оупън " с победа над лидера в схемата Даниил Медведев с 6:4, 6:7 (7), 6:3.

37-годишният Вавринка, някогашен номер 3 в ранглистата на АТР, се поздрави с първи триумф над настоящ състезател от първите 10 от триумфа над Андрей Рубльов през 2020-а на Мастърса в Париж.

Вавринка можеше да приключи срещата в два сета, само че безусловно проспа мач-пойнт и разреши на руснака Медведев да прати частта в тайблек и оттова в трети сет. В тайбрека двамата си размениха по един пробив и всичко вървеше наедно до 6:6. Медведев имаше опция да затвори при 7:6, само че го направи от втори опит след нов пробив на подаването на швейцареца.

Във финалния сет Вавринка поведе с 3:0 гейма, само че руснакът стартира да вкарва доста мощ в началните удари. С доста старания и един върнат пробив мачът се изравни на 3:3. Последва маратонски осми гейм, който беше за Вавринка и действително уточни изхода на срещата. На три пъти пред него се отвори точка за пробив преди да затвърди успуха си.

В различен завладяващ мач от този стадий на шампионата Хуберт Хуркач (Полша) преодоля някогашния номер 3 в свет Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 6:4 за час и 16 минути. Полякът направи 12 аса и избави две точки за пробив, които се появиха за съперника.

Лоренцо Сонего пък спря представителя на домакините Жил Симон със 7:6 (2), 6:4 и в идващия стадий ще се изправи против американеца Себастиан Корда.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР