Стан Вавринка може да е вече на преклонната тенис възраст

...
Стан Вавринка може да е вече на преклонната тенис възраст
Коментари Харесай

Като в най-добрите си дни: Вавринка повали първия поставен на пътя си в Ню Йорк!

Стан Вавринка може да е към този момент на преклонната тенис възраст от 38 години, само че това не му пречи през последните два месеца да играе извънредно първокласен тенис, като неотдавна изигра своя първи ATP край през последните четири години. Днес пък ветеранът пречупи съпротивата на Томас Мартин Ечевери, с цел да се класира за третия кръг на US Open, с което повтори достижението си от тазгодишния Уимбълдън, където още веднъж пречупи аржентинеца в същата фаза - 7:6(6) 6:7(7) 6:3 6:2. По този метод някогашният първенец си обезпечи среща със международния номер шест Яник Синер, от който беше надвит доста безапелационно на два пъти от началото на сезона.

Мачът стартира по-добре за 30-ия подложен, който осъществя пробив в петия гейм, само че Вавринка незабавно отговори на предизвикването и изравни за 3:3. Тазгодишният 1/4-финалист от Ролан Гарос обаче несъмнено изглеждаше по-стабилен в разиграванията от дъното на корта, до момента в който Стан постоянно пресилваше ударите си и скоро още веднъж беше изправен пред брейкбол. Бившият номер три обаче не трепна в този миг и сумя да докара нещата до тайбрек, в който пропиля задатък от два мини пробива, само че въпреки всичко откри сили да прибави откриващия сет към актива си.

Втората част протичаше с голямо превъзходство на сервиращите до осмия гейм, когато Етчевери си завоюва правото да сервира за изравняването на общия резултат, единствено че още веднъж не можа да развие преднината си и изглеждаше, че швейцарецът още веднъж ще се измъкне след тайбрек, само че по-високоранкираният състезател отрази сетбол и въпреки всичко измъкна този толкоз оспорван сет.

Наглед южноамериканецът трябваше да бъде по-свеж, откакто срещата към този момент продължаваше над 2 часа, но 38-годишният играч изглеждаше в съвършена физическа форма и даже увеличи съществено оборотите на игра при започване на третия сет, реализирайки пробив за 4:2. Оттам насетне 3-кратният " мейджър " притежател беше безукорен и не повтори грешките на своя противник, защото запази задатъка си до последно и поведе с 2:1 в обособените елементи.

Подемът на " Stan The Man " продължи с цялостни сили в четвъртия сет, където той незабавно се откъсна напред с брейк, а поставеният състезател към този момент нямаше съпротивителни сили и скоро сдаде мача, инкасирайки втори пробив.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР