Стамен Белчев даде интервю за клубния сайт преди старта на

...
Стамен Белчев даде интервю за клубния сайт преди старта на
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Трябва да намалим емоциите, за да не прегорим

Стамен Белчев даде изявление за клубния уебсайт преди старта на сезона в efbet Лига. Ето какво сподели експертът:

Г-н Белчев следва първи исторически мач за Арда в Първа лига, подготвен ли е тимът?

- Да, в действителност е по този начин. Утре ни следва първи исторически мач. Във времето, което работихме дружно мисля, че свършихме много работа. За страдание избрани футболисти се включиха на по-късен стадий, само че мисля, че тимът ще покаже едно положително равнище и по този метод ще задоволи претенциите, които имат почитателите към тях.

Новите футболисти по какъв начин са към този миг, към този момент изиграхте една контролна среща?

- Точно за тях имах поради, че се включиха на по-късен стадий. Но все пак те доста се стараят в подготвителния развой с цел да наваксат това, което са изостанали. Със сигурност няма да са на 100 % подготвени, само че съм сигурен, че ще покажат едно положително лице.

Имате ли някакви проблеми в състава, с изключение на осъдените Ахмед Осман и Веселин Марчев?

- Към този миг нямам, уповавам се и до началото на мача ситуацията да е същото. Освен двамата, които казахте, че са осъдени останалите всички упражняват, а след последната подготовка ще дефинира групата, която отива на лагер.

Лично вие по какъв начин виждате в профил момчетата, подготвени ли са? Все отново Първа лига, първи мач, домакинство тук в Кърджали.

- Това, което виждам, че тимът се старае доста. Виждам даже на моменти, че са малко пренавити и би трябвало малко да се успокоим, и да понижим страстите. Трябва да бъдем рационални, да не прегаряме, с цел да покажем същинските си благоприятни условия, които уповавам се не са малко.

Тези футболисти, които са тук от предходната година, осъзнават ли, че Първа лига е напълно друга от Втора лига?

- Доста пъти сме говорили на тази тематика, че колкото по-рано всички осъзнаят, освен тези от предходната година, а и всички, че равнището на Ефбетлига и Втора лига е много друго. Постоянно за това приказваме, че футболът в Ефбетлига е доста по-бърз, доста по-динамичен и би трябвало да привикваме тъкмо с това нещо с цел да може да не сме сюрпризирани по време на мачовете.

Успяхте ли да се запознаете с играта на Ботев (Пловдив)?

- Да, като цяло имаме информация за състава на Ботев. Един от тимовете, който макар, че предходната година в плейофите не сподели едно положително лице, е тим, който има неизменност. Нямат текучество на футболисти, до момента в който при нас знаете, че вършим нов тим. Надявам се да се противопоставим на мощните им страни и да се възползваме от слабостите, които съгласно нас демонстрират те. Всичко е в нашите глави първо и след това в краката на футболистите с цел да можем да ги ориентираме в ситуацията, и те да го покажат в самия мач след това.

Вие имате сериозен опит в Първа лига, какво бихте им споделили и на младите, и на другите футболисти, които ще се появят на " Арена Арда " на следващия ден в 18:30 часа?

- Това, което преди всеки мач им споделям, че футболът е много сериозна работа, би трябвало да са оптимално отдадени на него, с цел да могат изпитват наслаждение от това, което работят. Никой не би трябвало да го е боязън от неточности, би трябвало да излизат спокойни с цел да могат да си покажат същинските благоприятни условия. Трябва най-много да се раздадат на терена, ние другото ще го оценим в профил.

Усеща ли се към този момент настроението на почитателите в града?

- Да, настроението е приповдигнато и упованията към клуба са високи, което е обикновено. Надявам се на следващия ден с играта си да бъдем на равнището на почитателите, които не се колебая, че ще бъдат нашият 12-ти състезател и ще ни поддържат както до момента по пътя към Ефбетлига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР