Стълби като след война. На тази гледка се радва окото

...
Стълби като след война. На тази гледка се радва окото
Коментари Харесай

И без война: Разруха в Благоевград, след неуспешен ремонт

Стълби като след война. На тази панорама се радва окото на всеки гражданин на улица " Васил Априлов " в Благоевград. Там е трябвало да се състои ремонт, който е почнал, само че е спрял до стадий " лунен пейзаж ". Сега на обекта не се работи, нещо се чака,  междувременно прекосяването е рисково за здравето.

Да се смени ВиК мрежата е била задачата пред фирмата-изпълнител на обекта. Решило се, че първото, което би трябвало да се направи, е да се разкопаят стълбите, с цел да се ревизира каква шахта е нужна. След реченото пристигнало и стореното – стълбите се разкопали, шахтите се огледали, а след това служащите изчезнали. И ремонтът спрял, предава Нова тв.

Хората описват: " Преди месец го разкопаха това нещо. Преняколко дни имаше доста мощен дъжд и цялата пръст се свлече надолу. Тези стълби са подкопани, хората не могат да се движат "

" Страх ме е един самун да ида да си взема. Щото съм паянтова, в случай че се строполя, всичко ще строша ".

" Стълбите виснаха във въздуха и що вършим? Един месец седим и чакаме. И газим тиня ". 

Хората в квартала няма от кое място дугаде да минат и не престават да употребяват стълбите. Единствената вяра, че ремонтът ще стартира и свърши, мъждука в една указателна табела върху знак, в която шефът на компанията моли хората да не паркират колите си на улицата, считано от 24 август, тъй като тогава започвали строителните действия по водопровода.

От фирмата-изпълнител обясниха, че забавянето на ремонта се дължи на забавени доставки на тръби и други материали от фирмите-доставчици. Освен това имало разминаване с предварителния план, който не отговарял на същинската обстановка, открита след разбиването на стълбите.

От общината обаче не одобряват това пояснение. От там уточниха, че договорът с компанията за ремонта  е подписан по времето на предходния кмет. В момента адвокати преглеждат публичната поръчка, с цел да ревизират има ли по какъв начин общината да претендира за неустойки поради забавянето на ремонта.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР