Стъклените и порцеланови прибори за хранене са идеалната обстановка за

...
Стъклените и порцеланови прибори за хранене са идеалната обстановка за
Коментари Харесай

Да възвърнем блясъка на стъклените съдове и порцелана

Стъклените и порцеланови принадлежности за хранене са идеалната конюнктура за сервираните ястия. Независимо дали сме ги наследили от нашите баби и дядовци или преди малко сме придобили нов комплект, би трябвало да сме сигурни, че нашият порцелан и стъкло свети от непорочност и наподобява красиво. Съветваме ви по какъв начин да го извършите.
Измийте кристалите в студена вода
Кристалните съдове губят блясъка си, когато са изложени на топлота, тъй че те би трябвало да се мият единствено в студена вода.
Върнете сиянието на чашата
Мътното стъкло още веднъж ще бъде идеално чисто, в случай че го почистите с лимонова кора. Можете да възстановите блясъка на потъмнелите стъклени съдове с разтвор от дървесна пепел и амонячна сол (амоняк). Изсипете разтвора в съдовете и го оставете да престои известно време и те още веднъж ще бъдат искрящо чисти.
Бирени чаши мийте единствено с вода
 Почистете тенджерите, тиганите и кухненските съдове елементарно - ето по какъв начин Почистете тенджерите, тиганите и кухненските съдове елементарно - ето по какъв начин
Търсите ли нови, лесни и чисто екологични способи за разчистване на мазните кухненски съдове?  За потребностите на едно домакинство, ние...
Измийте стъклените бирени халби единствено в топла вода. Никога не използвайте течност за миене, защото те попречват образуването на пяна върху бирата.
Чиста чаша за миене на зъбите
Ефективно ще премахнете плаката от стъклото на четката за зъби, в случай че я измиете във вода с оцет.
За да не се счупят стъклените съдове
Стъклените съдове няма да се счупят, в случай че ги поставите върху влажна забрадка, преди да ги излеете с гореща храна или да налеете гореща течност.
 Как да почистите тава със загоряла гозба бързо и елементарно Как да почистите тава със загоряла гозба бързо и елементарно
Оставили сте вечерята да се запече прекомерно дълго във фурната или пък сте не запомнили тенджерата с манджата на котлона. Крайният резултат е...
Изгорени пепелници
Можете елементарно да премахнете петната от изгаряния от цигари върху порцеланов пепелник, като ги разтриете с мокра запушалка, потопена в сол.
Ръчно рисуван порцелан
Порцелановите съдове с ръчно рисуван образец би трябвало да се мият единствено с мека забрадка. Никога не използвайте остри чистачки (гъби) за тази цел.
Съхранение на порцелан
 Спрете да чистите микровълновата си неверно Спрете да чистите микровълновата си неверно
Следите от храна освен наподобяват неприятни, само че и понижават успеваемостта на микровълновата печка, запушвайки вентилацията и вътрешнит...
Преди да поставите скъпите порцеланови съдове в бюфета, поставете обособени съдове с листове кухненски хартиени кърпи или хартиени салфетки, тъй че съдовете да не се допират.
Практически препоръки
Вместо да измивате съдовете непосредствено в мивката, по-добре млейте вода в пластмасова купа - по този метод ще се понижи риска от щета или напукване на порцелана, в случай че той се изплъзне от ръцете ви. Поставете в него предмети, които се нуждаят от разчистване, един по един.
Също по този начин би трябвало да запомните, че порцелановите съдове в никакъв случай не би трябвало да се поставят в сушилнята след измиване - те би трябвало неотложно да се избършат на изсъхнало с мека забрадка.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР