Стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково

...
Стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково
Коментари Харесай

Приключи евтаназията на стадото на баба Дора

Стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково към този момент е умъртвено и животните са загробени. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов, представен от bTV. Стадото на баба Дора е било от към 140 животни, от които единствено половината били регистрирани. Еватаназирани са още две по-малко стада с по 15 животни, посочи Порожанов.

Днес село Шарково беше отцепено. Блокадата стартира от ранни зори. Полицаите изпълняваха заповед на Агенцията по храните, която не разрешава достъпа до Шарково в радиус от 3 километра.

Няколко часа по-късно стадото на баба Дора беше умъртвено. Още на 10 юли Агенцията по храните издаде заповед за евтаназията, която беше осъществена едвам през днешния ден.

Тази заран хората, които защитаваха животните ѝ, бяха изведени от полицията, се притесняваха от сходни дейности на ветеринарните управляващи.

Около обед при стачкуващите се появи Миглена Дерменджева, известна защитничка на животни. Тя настоя да премине кордона, представяйки регистрацията на неправителствената си организация. Пререканията с полицията приключиха с ареста ѝ.

Кризата с чумата в Странджа, предизвика интереса на телевизия „ Евронюз”. Майкъл Фиорентино е у нас, с цел да отрази протичащото се в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР