Стачкуващите работници на летище Роаси - Шарл дьо Гол в

...
Стачкуващите работници на летище Роаси - Шарл дьо Гол в
Коментари Харесай

Насред летния хаос по летищата: стачка на Шарл дьо Гол в Париж

Стачкуващите служащи на летище " Роаси - Шарл дьо Гол " в Париж оповестиха през днешния ден, че ще проведат нова стачка сред 8 и 10 юли, с цел да изискат повишение на заплатите, съобщи Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това значи още спирания на въздушния трафик при започване на лятото - отпускарски сезон, когато милиони хора отиват на отмора, от време на време с направени месеци по-рано резервации.

Наземният личен състав на основното интернационалното летище на френската столица организира серия протестни дейности с искане за повишение на заплатите, с цел да се компенсират резултатите от инфлацията. Протестът е обнадежден от възходящия интерес към самолетните полети и от дефицита на чиновници, породен частично от пандемията от ковид.

Сегашните протестни дейности, които започнаха в четвъртък, е планувано да продължат до на следващия ден. Френската Агенция за гражданска авиация сподели, че към този момент се чакат по-слаби спирания на въздушния трафик след проблемите през последните дни.

Операторът на летището А Де Пе предложи на личния състав 4-процентно нарастване на заплатите, в случай че се съгласи да спре стачката през днешния ден, само че той отхвърли предлагането, сподели представител на профсъюзите пред Ройтерс.

" По-голямата част от чиновниците считат, че предлагането не е задоволително положително ", сподели Даниел Бертон, представител на профсъюза Обща конфедерация на труда, и означи: " Те не имат вяра на управлението и не одобряват изнудването в жанр " приемате това или не получавате нищо ".

" Уведомихме управлението за новите протестни дейности, планувани сред 8 и 10 юли ", добави Бертон.

Служителите на фирмите подизпълнители на парижките летища възнамеряват да стачкуват настрана сред 13 и 17 юли, показва Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР