Стачка на контрольорите парализира железопътния транспорта във Франция. Протестът може

...
Стачка на контрольорите парализира железопътния транспорта във Франция. Протестът може
Коментари Харесай

Франция парализирана от стачки в ЖП сектора

Стачка на контрольорите сковава железопътния превоза във Франция. Протестът може да се проточи до празниците, оповестява БНР,

60% от скоростните влакове във Франция и от тези на " Интерсити " през днешния ден не потеглиха. Много гари останаха пусти, а пасажерите - в невъзможност.

Парализиран бе жп трафикът до парижкото летище " Роаси Шарл дьо Гол ", което сервира неприятна изненада на идващите пасажери.

Контрольорите от жп компанията SNCF са недоволни както от заплатите си, по този начин и от незадоволителното съгласно тях самопризнание на специалността им, тежки условия на труд и чести нощни наряди.

Протестът назря в началото в обществените мрежи, подтикнат от неофициална организация на контрольорите, определяно от някои като " жълтите жилетки " на SNCF.

Около 80% от чиновниците са подкрепили стачката, за която управлението на компанията се оказа импровизирано. В знак на поддръжка профсъюзите на бранша към този момент предвидиха стачки на Коледа и Нова година, в случай че не се реализира съглашение.

Идната седмица предстоят нови договаряния и евентуално кръгла маса на 8 декември. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР