Стабилността на управляващата в Нидерландия коалиция е под въпрос, след

...
Стабилността на управляващата в Нидерландия коалиция е под въпрос, след
Коментари Харесай

Правителството в Нидерландия пред разпад заради миграцията

Стабилността на ръководещата в Нидерландия коалиция е под въпрос, откакто партиите в нея не съумяха да се спогодят за ограничения за миграцията и се чака да водят изключителни договаряния през уикенда, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Стремежът на Народната партия за независимост и народна власт на министър-председателя Марк Рюте да ограничи притока на претенденти за леговище разцепи четирипартийната му държавна коалиция, защото две по-малки партии отхвърлиха да поддържат предложенията, предвиждащи събирането на бежански фамилии да стане по-трудно.

Преговорите сред съдружните сътрудници продължиха до 1:45 часа тази нощ. 

" В кабинета сме в развой да реализираме съглашение по въпроса за миграцията. Това е развой, който се реализира стъпкка по стъпка. А довечера направихме стъпка ", сподели нидерландският министър председател пред кореспонденти.

Според локални медии не е изключено Рюте да остави държавното управление да се разпадне, в случай че не се стигне до съглашение.

Кандидатите за леговище в Нидерландия са се нараснали предходната година с една трета до повече от 46 000, а през тази година се чака броят им да премине прага от 70 000 и да надмине досегашния връх, подложен през 2015 година

Това ще сложи центровете, планувани за настаняване на мигранти, в сложна обстановка, отбелязва Ройтерс. Миналата година в продължение на месеци стотици претенденти за леговище в Нидерландия бяха принудени да спят в неприятни условия с дребен или без никакъв достъп до питейна вода, санитарни помещение или здравни грижи.

Тогава Рюте съобщи, че се усеща компрометиран от проблемите, откакто филантропичната организация " Лекари без граници " изпрати за първи път в Нидерландия екип, който да окаже помощ на мигрантите в центъра за култивиране на молби за леговище.

Той даде обещание да усъвършенства изискванията в тези уреди, най-много като понижи броя на бежанците, които доближават до Нидерландия, само че не съумя да си обезпечи поддръжката на своите съдружни сътрудници, които отхвърлиха тези негови проекти като прекомерно крайни.

Напрежението доближи връхната си точка тази седмица, когато Рюте изиска поддръжка за предложение да се ограничи влизането на деца на хора, които към този момент са получили леговище в Нидерландия, откакто са избягали от война, и фамилиите да би трябвало да чакат най-малко две години, преди да може да се съберат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР