Стабилността и сигурността на Балканите минават през това да се

...
Стабилността и сигурността на Балканите минават през това да се
Коментари Харесай

Надежда Нейнски за пребития българин в РСМ: Провокация! Няма да се случва, ако Скопие реагира

" Стабилността и сигурността на Балканите минават през това да се причислят към Европейски Съюз. Важно е по какъв начин македонските управляващи реагират на провокациите. Тези провокации няма да се случват, в случай че няма съмнение в реакциите на македонските управляващи. Трябва да бъдем наясно, че македонските управляващи не поставиха старания да санкционират тези, които предизвикваха провокациите до момента. Това е език на омразата против европейски жители. Политиците в Македония, които я виждат като част от Европейски Съюз, би трябвало да имат кураж. България би трябвало да оказва помощ на Македония по пътя към Европа. "

 

Това съобщи Надежда Нейнски в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. Тя добави, че във връзка с войната няма по какъв начин да има разнообразни тълкования, защото е ясно кой атакува Украйна.
 
" Това да бъдеш про-Путин стана непопулярно. Но русофилите не са изчезнали. Те са в ролята на пацифисти. Те споделят, че войната се води от двете страни и желаят мир. Това е операция, тъй като цели да прикрие кой стартира войната. Не НАТО навлезе, а Русия. Никой не е за войната, само че въпросът е по какъв начин се стига до мира.

 

Това, което се случи в Украйна е извънредно рисков казус и не е инцидентно, че целия свят се сплоти. Ердоган се пробва да играе посредническа роля. Можеш да станеш медиатор, в случай че ти бъде дадена опция за това. На този стадий аз считам, че мирът не е доста близко. Двете страни са безпределно отдалечени ", добави Нейнски, която е някогашен външен министър.

 

Според нея много провокации ще бъдат правени по пътя за стабилизирането на НАТО и Европа. Тя съобщи, че има сили, които биха създали всичко допустимо НАТО да не се разшири.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР