Стабилно е състоянието на привърженика на Левски, който снощи беше

...
Стабилно е състоянието на привърженика на Левски, който снощи беше
Коментари Харесай

Стабилно е състоянието на привърженика на Левски, който снощи беше намушкан с нож в Скопие

Стабилно е положението на последователя на " Левски ", който нощес беше намушкан с нож по време на пердах сред агитки в Скопие. " Сините " играха мач против македонския " Шкупи ", който приключи 2:0 за българския отбор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо 21 са задържаните от полицията в Скопие футболни почитатели, като 19 от тях са почитатели на „ Левски “ София, а двама – на ФК „ Шкупи “, заяви портал „ Центар “, представен от Българска телеграфна агенция.

Осем български жители са задържани за експанзия по време на мача, двама - за физическо нахлуване на полицейски чиновници, които са правили служебните си отговорности, а деветима са задържани за нападателно отношение към полицията. Предстои да им бъдат повдигнати обвинявания.

Служителите на Сектора по вътрешните работи в Скопие са задържали и двама почитатели на ФК „ Шкупи “, които са нарушили публичния ред и успокоение с физическа разпра.

Болница „ Св. Наум Охридски “ в Скопие заяви нощес, че ранен с хладно оръжие български жител е постъпил за лекуване и се прави интервенция. Още трима почитатели на „ Левски “ бяха ранени, а идентичността на по-голямата част от нападателите е била доказана, съгласно информация на „ Центар “. В момента тече следствие по случая, след което ще бъдат повдигнати обвинявания. Всички ранени са в устойчиво положение все още.

Българският футболен почитател е бил ранен с изострен предмет и е дошъл в болничното заведение преди един час, съгласно информацията. Ранен е в корема, обиден е черният дроб.

“В момента тече интервенцията, а лицето е отвън заплаха за живота ”, осведомиха от болничното заведение.

По-рано в болничното заведение е постъпило и още едно лице, което е препратено в друга клиника.

“На 27 юли 2023 година в 18:38 ч. (19:38 ч. българско време) в Сектора по вътрешните работи Скопие е обявено, че на улица „ Цветан Димов “ са нападнати физически Д.А. (29 г.), Д. Й. (28 г.), Ф. Д. (31 г.) и М. С. (30 г.), всички от Република България, при които е употребен и изострен предмет, с който е засегнат Д.А. Той е превозен в болница " Св. Наум Охридски ", където е диагностициран с тежки пострадвания, само че съгласно справката от болничното заведение положението на лицето е устойчиво. Предприемат се ограничения по изясняване на случая ”, гласи известие на министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, представено от портал " Екипа ".

От българското министерство на външните работи оповестиха, че са осведомени за случая и наблюдават обстановката. Посланикът ни в Северна Македония още нощес е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая. Проблемите за българските почитатели започнаха още от границата с извънредно щателни инспекции. На влизане в стадиона също бяха претърсвани.

" Решихме, че няма да напуснем стадиона, до момента в който няма изясненост какво ще се случи със арестуваните почитатели ", разяснява в " Денят стартира " Никола Бушняков от съдружие " Левски на левскарите ". По негови данни арестуваните българи са 19, за 17 от тях е имало увещание от македонска страна, че ще бъдат освободени в 8 ч. тази заран.

Снощи почитателите на " Левски " събираха пари, с цел да могат да платят санкциите на арестуваните.

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни мнения и известия в обществените мрежи, както и мнения на български почитатели пред локални медии. Срещата сред ПФК " Левски " София и ФК " Шкупи " от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите на стадион „ Тодор Проески “ в Скопие беше избрана от УЕФА като дуел с висок риск. До конфликти след мача, който завърши с резултат 2:0 в интерес на българския тим, не се стигна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР