СШенген нещата еволюират в правилната посока и това се дължи

...
СШенген нещата еволюират в правилната посока и това се дължи
Коментари Харесай

Крум Зарков: Няма причина Румъния и България да бъдат разделяни при приемането им в Шенген

СШенген нещата еволюират в вярната посока и това се дължи значително на напъните на служебното държавно управление, което подвигна една позабравена тематика. Това съобщи в предаването „ на „ Нова телевизия “ служебният министър на правораздаването Крум Зарков във връзка на идната аудиенция на специалисти от Европейската комисия в България, които ще ревизират използването на шенгенското законодателство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Зарков страните, които стопират присъединението на България към Шенгенското пространство ,

все по-трудно намират причини за това. Тази аудиенция е доброволна – ние, дружно с Румъния, сме я поискали, с цел да демонстрираме още един път, че сме подготвени по всички параметри от механически темперамент, добави Зарков. По думите му, няма никаква причина Румъния и България да бъдат разделяни при приемането им в Шенген . Не виждам за какво Румъния да има по-голям късмет от нас. Ние имаме идентични права, разяснява Зарков.

Той добави, че напъните по приемането на България в Шенгенското пространство би трябвало да бъдат продължени

и от идващото държавно управление. Решението е политическо, следствията от него са на практика, сподели министърът. Има явен мощен миграционен напън по българско-турската граница и ние би трябвало да я обезпечим със силите, които имаме, а не да ги разпиляваме по вътрешните граници, съгласно Зарков.

Става дума за добито от България право за по-дълбоко консолидиране в европейското пространство ,

което е основно и за Европа, и за България, добави още министърът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР