Сряда вечер предложи осем мача от петия кръг на груповата

...
Сряда вечер предложи осем мача от петия кръг на груповата
Коментари Харесай

Барселона е аут, Ливърпул, Интер и Порто продължават напред в Шампионската лига

Сряда вечер предложи осем мача от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. След тяхното изиграване още три тима си осигуриха присъединяване в осминафиналите напролет.

Първи това стори отборът на Интер, който в мач от група С разруши Виктория Пилзен с 4:0 вкъщи и изхвърли тима на Барселона от конкуренцията, като не му остави никакви математически шансове да продължи напред в шампионата, поради директните дуели с " нерадзурите ". Барселона даже загуби в късния мач от Байерн Мюнхен с 0:3. В класирането Байерн Мюхнен е водач с цялостен актив от 15 точки. Испанският отбор заема третото място, без късмет за първите две места в групата и през пролетта ще играе за втора поредна година в елиминациите на Лига Европа. Втори е Интер с 10 точки, до момента в който на дъното е Виктория Пилзен без точков актив.

В група А, Ливърпул победи Аякс с 3:0 в Амстердам и също си обезпечи присъединяване в идната фаза. Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Харви Елиът вкараха за " алените ", които заемат второ място в групата с 12 точки, три по-малко от водача Наполи, който продължи с безгрешното си показване и разруши Рейнджърс с 3:0 в Неапол. Тимът на Юрген Клоп ще има късмет да измести Наполи от първата позиция при изразителна победа над италианския клуб на " Анфийлд " в последния кръг. От своя страна Аякс отпадна, само че е на полпозишън за присъединяване в Лига Европа след Нова година.

В група В Порто разгроми белгийския Брюж с 4:0 като посетител и се класира за осминафиналите за сметка на Атлетико Мадрид, който загуби шансове след домакинско тъждество 2:2 с Байер Леверкузен. По този метод остава Брюж (10 точки) и Порто (9) да дефинират спечелилия в групата, а Атлетико (5) и Леверкузен (4) да спорят за третото място и Лига Европа.

В група D всичко ще се реши в последния кръг. Тотнъм взе единствено точка от семейството си на Спортинг Лисабон след 1:1 в Лондон, до момента в който Айнтрахт Франкфурт победи Олимпик Марсилия с 2:1 вкъщи. Така Тотнъм води в класирането с 8 точки, една повече от Спортинг и Айнтрахт, до момента в който Марсилия е на последното място с 6 точки. В последния кръг Спортинг приема Айнтрахт, до момента в който Тотнъм гостува в Марсилия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР