Сряда или четвъртък ще излезе хоризонталният доклад за правосъдието във

...
Сряда или четвъртък ще излезе хоризонталният доклад за правосъдието във
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Тази седмица излиза хоризонталният доклад за правосъдието във всички страни в ЕС

Сряда или четвъртък ще излезе хоризонталният отчет за правораздаването във всички страни в Европейски Съюз. Ще бъде забавно да съпоставим напредъка на другите страни. Това сподели за " Твоят ден'' някогашният еврокомисар и основен договарящ с Европейски Съюз Меглена Кунева.

 

" Най-големият плюс от присъединението ни в Европейски Съюз са освен парите. Той е най-големият вложител у нас, само че значимо е, че можем да се съпоставяме, а по този начин да променяме средата и да създадем страната каквато харесваме. Трудното сформиране на държавно управление е път, през който минават и други страни ", съобщи тя.

 

Според нея " сглобка " не е формат, който е прочут в Европа. " Или имаме държавно управление на малцинството, който се поддържа от разнообразни болшинства, или имаме коалиция. Има всички белези на коалиция. Отричането на коалиция е безразсъден сигнал към твърдите им ядра " не се тормозете, ние ще продължим да се ненавиждаме ". Ако желаеме да приличаме на сложните обединения, каквито има в другите европейски страни, това е значим, неотклонен и почтен диалог, както и отчитане на свършеното пред гласоподавателите на двете обединения. Т.нар. им общуване би трябвало да даде гаранции, че има цел. Задачите да са съответни и ясни и на всеки няколко месеца да ни се споделя до каква степен сме стигнали ", разяснява Кунева.

 

По думите ѝ правосъдната промяна би трябвало да върви редом. " Ако желаеме да я фокусираме върху ограничение на пълномощията, би трябвало да имаме извънредно подредена администрация. Министерството на държавната администрация не биваше да бъде премахвано.

 

Присъствието на български еврокомисар с положително портфолио е доста значимо, не трябва да се дава знак, че може и без българин. От двама положителни претенденти, избраха този, който ще показа България добре, не планувам проблеми при чуването. Лорер не е изгубил ", счита тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР