И десетте пострадали от наводненията на 8 май домакинства във

...
И десетте пострадали от наводненията на 8 май домакинства във
Коментари Харесай

След наводнението: 10 домакинства от видинското село Делейна са поискали помощ

И десетте потърпевши от наводненията на 8 май семейства във видинското село Делейна към този момент са подали заявки за разпределяне на еднократната помощ за покриване на случайно зародили потребности.

Екипи от дирекция “Социално подкрепяне “ – Брегово, направиха обходи на място и описаха вредите още на идващия ден след бедствието. Те спомагаха на потърпевшите и за подаване на заявките. Според размера на нанесените вреди семействата могат да получат помощ до 1578 лева – трикратния размер на линията на беднотия, която за 2024 година е 526 лева

След като бъдат утвърдени за тази помощ, потърпевшите фамилии могат да аплайват и за поддръжка от Фонд „ Социална протекция “ на Министерството на труда и обществената политика. Чрез Фонда те могат да бъдат подкрепени с до 2500 лева за съоръжение, обзавеждане и ремонтни действия. Заявленията се подават посредством общините.

Обходи на място са направени незабавно и в засегнатите обитаеми места от проливните дъждове в гр. Плевен и региона. Установено е, че там няма потърпевши жилищни здания и не са постъпвали заявки за еднократна помощ от града и региона, показват от Министеството на труда и обществената политика.

Засегнати са две обществени услуги и Домашния обществен патронаж. Наводнени са четири пространства в Центъра за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) за деца без увреждания. Над две спални пространства на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания е протекъл покрив. Щетите в обществените услуги към този момент са отстранени.

Все още неизползваеми са пространствата на Домашния обществен патронаж в Плевен, които се почистват.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР