Срутване на покрива на църква по време на неделната литургия

...
Срутване на покрива на църква по време на неделната литургия
Коментари Харесай

Най-малко 9 души загинаха при срутване на покрив в мексиканска църква

Срутване на покрива на черква по време на неделната литургия в Северно Мексико трагично лиши живота на най-малко души .

Спасителните екипи интензивно търсят евентуални оживели, потвърдиха локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Около 100 души са били в църквата в Сиудад Мадеро , когато покривът се е срутил.

Местните медии оповестиха, че минимум 20 души към момента са в неопределеност под руините на локалната енория в Санта Круз.

Местните медии оповестиха, че минимум 30 души към момента са в неопределеност под руините на локалната енория в Санта Круз и че се чества кръщение, когато таванът се срути.

В изказването на държавното управление се споделя, че случаят е станал в ранния следобяд.

Снимки, излъчени по телевизия " Миленио ", демонстрираха десетки хора, които се пробват да задържат част от срутената конструкция с стълбове, до момента в който други си проправят път през останките в търсене на оживели.

В сцена, напомняща за напъните за възобновяване от земетресението, спасителите могат да бъдат видени да подвигат юмруци във въздуха като апел за тишина, тъй че да могат да чуят всевъзможни апели за помощ, идващи от хора, заседнали под останките.

Видеозапис от близка охранителна камера демонстрира момента на сриването , защото постройката на църквата изчезва в облак от прахуляк.

" Преживяваме доста сложен миг... покривът на черква се срути по време на отслужването на Евхаристията ", сподели епископът на локалната епархия Хосе Армандо Алварес във видео, оповестено в обществените медии.

" В този миг те правят нужната работа, с цел да спасят хората, които към момента са под руините ", добави той, без да дава повече детайлности.

Сиудад Мадеро е град с малко над 200 000 души на брега на Мексиканския залив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР