Срути се триетажна сграда на частния университет Арел, намиращ се

...
Срути се триетажна сграда на частния университет Арел, намиращ се
Коментари Харесай

На косъм от трагедия: Рухна триетажна университетска сграда ...

Срути се триетажна постройка на частния университет " Арел ", намиращ се в истанбулския квартал Кючукчекмедже.

Сградата се е пропука и след това се срина заради бездънен ров за основи на строителна площадка наоколо, заяви осведомителна организация Демирорен.

 DHA

„ Поддържащата стена на строителната площадка падна през нощта на 23 октомври, причинявайки сриването на постройката на университета в квартала Сефакьой в мегаполиса “, написа организацията.

 

Срутената постройка е била евакуирана като защитна мярка преди случая поради пропукванията в подпорната стена. Ето за какво няма жертви и потърпевши студентите от университета и хората, живеещи в близост.

 

Мехмет Фатих Алтан, началник на факултета по строително инженерство на университета съобщи, че притежателите на строителната площадка не са се вслушали в техните предизвестия. „ За страдание, ямата стои отворена цели три години “, показа той.

 

„ Единствената добра вест за случая е, че никой не е потърпевш заради защитните ограничения, които взехме преди “, се споделя в изказване на борда на университета, оповестено на през вчерашния ден.

 

Седеф Демирсой, един от студентите в университета съобщи, че са предполагали, че сходно нещо ще се случи.

 

„ Станахме очевидци на недомислен градеж, който е прекомерно покрай нашата постройка. Три пъти имахме дребни произшествия, до момента в който посещавахме лекциите. Ръководството на университета предизвести строителната компания неведнъж ”, съобщи студентът от катедра „ Гражданска авиация ”.

 

Кабинетът на регионалния шеф на Кючюкчекмедже заяви, че общо шест здания, пет жилищни кооперации и едно общежитие, наоколо до строителната площадка, са били евакуирани като защитна мярка. 

 

„ Нашите жители, живеещи в 128 семейства в евакуираните здания, и 71 студенти, настанени в общежитието, са настанени в хотели и къщи за посетители в нашата област. Освен това бяха взети ограничения против вероятно злополучие посредством прекъсване на ток, вода и природен газ към региона, където се намират постройките “, се споделя в известието.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР