Срокът, в който Лукойл трябва да преведе по сметката на

...
Срокът, в който Лукойл трябва да преведе по сметката на
Коментари Харесай

ЛУКОЙЛ: Рафинерията има 4 дни да плати 70 милиона лева на България

Срокът, в който " Лукойл " би трябвало да преведе по сметката на Фонд " Сигурност на електроенергийната система " сумата от съвсем 70 милиона лв. е 20 януари, оповестява от радио, базирайки се на промените и допълненията на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз от ноември предходната година.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че Законът за компенсиране на горивата най-сетне влезе в действие.

С влизането в действие през месец ноември 2023 година на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз, лицата, които създават нефтопродукти от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия, се задължават да вършат месечни вноски за компенсиране на разноските на потребителите за превоз.

Защо на 20-ти януари би трябвало да се преведат въпросните близо 70 милиона лв.?

В ремонта на закона, член 6., ал 1 гласи, че задължените лица в период до 20-о число на настоящия месец подават във фонда декларация по пример, одобрен от управителния съвет на фонда, за количеството в литри нефтопродукти с код по КН 27 10, изведени от данъчен склад за календарен месец, които са създадени от недопечен петрол с генезис от Русия, или изнесен от Русия, и за размера на дължимата месечна вноска за предходния месец.

Алинея 2 пък задължава лицата да внасят по банкова сметка на Фонда за енергийна сигурност вноската за предходния месец.

Интересно 20.01.2024 година се пада в събота, заради тази причина в петък се чака по сметка на Фонда да постъпят 69 904 372 лв. от " Лукойл ".

Ако не се платят или се забавят парите: За невнесените в периода по алинея 1 вноски се дължат лихви по Закона за лихвите върху налози, такси и други сходни държавни вземания.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР