Сривът на американските фондови пазари в понеделник доведе до това,

...
Сривът на американските фондови пазари в понеделник доведе до това,
Коментари Харесай

Богатите също плачат: Бъфет, Зукърбърг, Безос и Гейтс с многомилиардни загуби след краха на борсите в "черния понеделник"

Сривът на американските фондови пазари в понеделник докара до това, че 500-те най-богати хора в света изгубиха 114 милиарда $ от своите активи. Това излиза наяве от показателя Bloomberg Billionaires Index (BBI) на организация Блумбърг. Основните борсови показатели в Съединени американски щати в понеделник се сринаха с сред 3,8 и 4,6% на фона на опасенията за растежа на доходността на облигациите на Съединени американски щати. Така показателите Dow Jones и S&P 500 изтриха целия си растеж за 2018 година.

Според данните на организацията, най-вече от положението си е изгубил шефа на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет – той е изгубил 5,1 милиарда На второ място по загуби се подрежда създателят на Фейсбук Inc Марк Зукърбърг – положението му е намаляло с 3.6 милиарда $. Основателят на Amazon Джеф Безос зае третото място с 3.3 милиарда $.

След тях се подреждат създателите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин. Те изгубиха за един ден по 2,3 милиарда $. Основателят на Microsoft Бил Гейтс се елементарни с 2,25 милиарда $.

Като цяло, съгласно Блумбърг, разбъркване в петицата на най-богатите хора в света няма. На първо място продължава да е Безос със положение от 116 милиарда $.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР