Срив в онлайн системата на КАТ блокира работата на звеното

...
Срив в онлайн системата на КАТ блокира работата на звеното
Коментари Харесай

Срив в онлайн системата на КАТ блокира работата на звеното в цялата страна

Срив в онлайн системата на КАТ блокира работата на звеното в цялата страна. Техническият проблем е зародил при опит да се конфигурира нова версия на осведомителната им система. Така достъпът до услуги като приемане на документи, онлайн информации за санкции или заплащане на такива посредством интернет беше неосъществим. Пред гишетата на КАТ в цялата страна се оформиха опашки от изнервени хора.

Още в петък компютърни експерти почнали да обновяват онлайн системата на " Пътна полиция ".

От Министерство на вътрешните работи решили да конфигурират новата версия, с цел да може документите да се издават по-бързо. Първоначално проектът бил актуализацията да завърши до неделя. Технически проблем обаче попречил това да се случи. Така гишетата на КАТ не започнаха новата седмицата с нова система, а с крясъци.

Според жителите не може обновяването на софтуера да лишава толкоз дълго време, без да има авариен проект.
Божидар Андонов: Ей, вижте по какъв начин стоят нещата. Стоим тука като овце. Пълна непросветеност и единствено харчене на нашите пари.
Гражданите се оплакват, че освен през днешния ден, а по принцип администрацията на КАТ е тромава.
Нина Георгиева: Предната седмица още веднъж не работеше системата. Елате в четвъртък, елате в петък, елате в понеделник. Значи пътувам за чужбина на следващия ден. Няма по какъв начин да си взема документите!
Не на всички места имаше напрежение. Пред гишетата на " Пътна полиция " в Благоевград беше умерено. А от Главна дирекция " Национална полиция " обявиха, че специалисти работят върху казуса, само че не се знае по кое време ще бъде отхвърлен.
Гл. контрольор Росен Рапчев - Главна дирекция " Национална полиция ": Най-учтиво се извиняваме на всички жители за това стеснение.
Предупредиха също, че освен водачите не могат да ревизират санкциите онлайн, само че и служителите на реда на пътя.
Гл. контрольор Росен Рапчев - Главна дирекция " Национална полиция ": Полицейските чиновници могат да си правят полицейската инспекция, само че няма да имат информация и няма да могат да връчат електронните фишове.
Ще могат да издават актове за определяне на административни нарушавания и фишове.

Междувременно през днешния ден започва общоевропейска интервенция за водачи, които сядат зад кормилото под въздействието на алкохол или опиати. Проверките ще продължат до неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР