Срив в ИТ системата на Луфтханза (Lufthansa) блокира хиляди пътници

...
Срив в ИТ системата на Луфтханза (Lufthansa) блокира хиляди пътници
Коментари Харесай

Срив в ИТ системата на "Луфтханза" причини голям хаос по летищата

Срив в ИТ системата на " Луфтханза " (Lufthansa) блокира хиляди пасажери в сряда, за което немската самолетна компания упрекна подземни строителни работи на железопътна гара във Франкфурт при които били прекратени няколко оптични кабела.

Ремонтирането на кабелната щета ще продължи до сряда следобяд съгласно " Луфтханза ", която се базирайки се на информация, получена от " Дойче телеком ". Очаква се бъркотията към полетите да намалее в ранните вечерни часове, добавя " Ройтерс ".

Снимки и видеоклипове от няколко немски летища демонстрираха опашки с хиляди хора, чакащи да бъдат чекирани за полета си. Пътници споделиха в обществените медии, че неуспехът е принудил чиновници на компанията да провеждат качването на борда на самолетите с писалка и хартия и че " Луфтханза " не е в положение да обработи цифрово багажа на пасажерите.

Според уеб страницата на летището във Франкфурт известията за спирания на полетите на Lufthansa са почнали от към 8 часа сутринта и към 120 идващи и заминаващи полета на летището са били анулирани. След това бе оповестено, че ще бъдат анулира или пренасочи всички идващи полети на самолетната компания към едно от най-натоварените летищата в Европа.

Международните полети също бяха наранени от повредата, което докара до евентуално доста пасажери да изтърван своите свързващи полети.

 Срив в ИТ системата на
© Reuters

Германските ръководители на полети споделиха, че самолетите на Lufthansa към този момент не могат да изхвърчат от летище Франкфурт и са паркирани там, което значи, че няма места за паркиране за други самолети. Затова полети на самолетната компания са пренасочени към други дестинации като Кьолн, Дюселдорф и Нюрнберг.

Bloomberg News заяви, че самолетната компания е прекратила всички свои полети, само че от там споделиха на " Ройтерс ", че не могат да удостовери това. " Все още има полети във въздуха, те няма да бъдат приземявани ", сподели представител на компанията.

Сривът на ИТ системата идва два дни преди плануваните стачки на седем немски летища, които се чака да доведат до огромни разстройства, в това число евентуално за Мюнхенската конференция по сигурността, където се чака да се съберат международни водачи от 17 февруари.

Скандинавската самолетна компания SAS съобщи, че е била наранена от хакерска атака във вторник вечерта и прикани клиентите да се въздържат от потреблението на нейното приложение, само че по-късно сподели, че е отстранила казуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР