Срещу Украйна са били изстреляни над 120 ракети, заяви президентският

...
Срещу Украйна са били изстреляни над 120 ракети, заяви президентският
Коментари Харесай

Русия изстреля 120 ракети срещу Украйна и заплаши, че калибрите няма да свършат

Срещу Украйна са били изстреляни над 120 ракети, съобщи президентският консултант Михайло Подоляк. В същото време съветското министерство на защитата пусна в канала си в Telegram фотография с надпис: " Калибрите " в никакъв случай няма да свършат.

Киев заяви през днешния ден за нова вълна от съветски ракетни удари в украинската столица, Одеса и няколко други района.

Регионалната администрация в Киев заяви, че системите за противовъздушна защита са били задействани за отбиване на продължаващите ракетни удари. Кметът на украинската столица Виталий Кличко написа в Telegram, че в града може да има спирания на електричеството, и прикани хората да заредят своите устройства и да се запасят с вода. Според управляващите парчета от свалена съветска ракета са развалили частна постройка и паркирана наоколо кола в Дарницки регион в Киев. 40% от жителите на Киев са без електричество след ракетната офанзива тази заран. Градът подава топлота и вода както нормално, съобщи Кличко.

Местните управляващи в Киев, Харков и Лвов оповестиха за детонации и прекъсване на електрозахранването. Властите в Днепропетровска и Одеска област също оповестиха прекъсвания на тока, с цел да се понижат до най-малко възможните вреди върху енергийната инфраструктура.

Ръководителят на Николаевска област Виталий Ким сподели, че пет ракети са били свалени над Черно море. Две ракети са били свалени над Сумска област, която граничи с Русия, съобщи Северното командване на украинските въоръжени сили.

В същото време за гърмежи бе обявено в съветския град Енгелс, където се намира база на стратегическата авиация на Военновъздушни сили на Русия. Силите за Противовъздушна отбрана са унищожили неидентифициран обект в Енгелс, заяви губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин. Не се оповестява дали е имало вреди на летището. Според губернатора няма опасност за жителите.

Преди това в обществените мрежи се появиха фотоси на работата на противовъздушната защита над Енгелс. Това е третото нахлуване над летището през декември.

Продължават отрицателните съветски реакции на концепцията на украинския президент Володимир Зеленски за мирна среща на върха в Украйна. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова предлагането " заблуждаваща концепция и пиар акция на Вашингтон ". Тя счита, че по този метод украинските управляващи си " основават имидж на миротворец ".

По-рано непрекъснатият съветски делегат в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски също реагира отрицателно на самодейността, като съобщи, че сходна среща на върха може да се организира без Украйна, само че е невъзможна без Русия. Руският външен министър Сергей Лавров предложи да се зачетат изискванията на Русия, " в противоположен случай съветската войска ще реши въпроса ".

В същото време генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че е подготвен да посредничи, само че в случай че всички страни са съгласни.

Мирното съглашение за Украйна ще бъде подписано преди август, предвиждат перуански шамани. " Всичко това ще се успокои. Ще настъпи мир, успокоение. Това е, което видяхме ", споделя шаманът Клеоф Седано и предвижда, че мирният контракт ще бъде подписан до август.

Шаманите предсказват и катаклизми: " През идната година ще има земетресение, само че не в перуанската столица, а на друго място, най-много оттатък границата в северната част на Америка, която може да бъде Съединените щати... ще има доста нещастия, най-много климатични ", споделя шаманът Уолтър Аларкон.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР