Срещу служителя на МВР в Ловеч Йордан Петков, известен като

...
Срещу служителя на МВР в Ловеч Йордан Петков, известен като
Коментари Харесай

На Данчо Катаджията с дебелите пачки му се дорева от тази вест от прокуратурата

Срещу служителя на Министерство на вътрешните работи в Ловеч Йордан Петков, прочут като Данчо Катаджията, е формирано досъдебно произвеждане по отношение на осъществени непозволени дейности, потвърдиха от Окръжната прокуратура.

В прессъобщение до медиите от Апелативната прокуратура във Велико Търново показват, че Окръжна прокуратура-Ловеч следи досъдебно произвеждане, формирано през ноември 2019г., за осъществени непозволени дейности от чиновник на Министерство на вътрешните работи, осъществяващи признаците на закононарушение от общ темперамент - практикуване на насила във връзка с физически лица за предписание с имущество.

Шокиращи детайлности за ловешкия катаджия, който натрупа пачки и живее като бей

Предмет на следствието са и други закононарушения, за които се събират доказателства.

В индустриални бази в град Ловеч, село Дойренци и жилище в село Дренов са осъществени претърсвания, като са конфискувани документи и материални доказателства, относими към делото.

Разследването се прави под управлението на Окръжна прокуратура - Ловеч.

Друго досъдебно произвеждане има против брата на Йордан Петков.

То е по отношение на зародил случай с публицист на 30 януари 2020 година в село Дренов, Ловешка област. То е формирано в Районна прокуратура-Ловеч и е за закононарушение от общ темперамент, обвързвано с разваляне на непознато движимо имущество. Извършителят е арестуван за период от 24 часа.

По отношение на същото лице са налице данни за ръководство на МПС без удостоверение за правоуправление и след приложимост на алкохол, допълват от Апелативна прокуратура.

Изявление пред публицисти по двата случая даде шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч старши комисар Милен Маринов. По думите му по случаите са назначени поредност от инспекции.

Основната е със заповед на министъра на вътрешните работи за инспекция за тежко дисциплинарно нарушаване от служителя. Назначена е от министъра самостоятелна комисия, която да извърши инспекцията, а срокът за привършване е два месеца.

Маринов сподели още, че Йордан Петков не е отхвърлен от служба.

Назначени са инспекции и по отношение на това по какъв начин е реагирано на сигнала на телефон "112 " за заличаване и разваляне на камера на Нова телевизия и забавената реакция от страна на полицията.

Маринов съобщи, че е открито съществуване на дисциплинарно нарушаване от чиновник и е формирано дисциплинарно произвеждане против него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР