Срещу руския президент Владимир Путин е извършено неуспешно покушение –

...
Срещу руския президент Владимир Путин е извършено неуспешно покушение –
Коментари Харесай

Непотвърдено: Атентат срещу кортежа на Путин, той е невредим

Срещу съветския президент Владимир Путин е осъществено несполучливо нападение – това заяви съветският Телеграм канал General SVR, който има над 315 000 почитатели и за който се счита, че разполага с " вътрешна информация " от съветските служби за сигурност. Според канала атентатът е бил осъществен " наскоро ", съветският президент не е потърпевш, само че един от хипотетичните атентатори е бил открит мъртъв. Засега няма удостоверение за случилото се от достоверни източници.

Представяме текста на известието:

Неотдавна се случи случай, който докара до към момента незабележими, само че доста обилни промени в живота на съветския президент Владимир Путин. Инцидентът е станал с дублиращ президентски конвой, в който е бил съветският президент Владимир Путин. Президентът от време на време, по съвет на службата за сигурност, пътува с кола от авариен конвой, който нормално не притегля такова внимание като главния конвой и се състои от пет бронирани транспортни средства, в едното от които се намира охраняваното лице.

Така наскоро беше атакуван авариен конвой, в една от колите на който беше Владимир Путин. По пътя към резиденцията му, на няколко километра от нея, първата кола от ескорта бе блокирана от кола за спешна помощ, втората ескортираща кола заобикаля, без да стопира, ненадейно появило се затруднение, а по време на заобикалянето на трудността от лявото предно колело на третата кола, в която е Путин, се чул мощен тропот, последван от доста пушек.

Автомобилът с президента макар проблемите с ръководството следва маршрута на предния автомобил и макар че се постанова да понижи скоростта, кортежът, като се изключи авансово блокирания първи автомобил, стига до задачата си. Впоследствие зад кормилото на колата за спешна помощ, която блокира първата кола от кортежа, е открит мъртвец на мъж.

Разследването на случая и цялата информация по него е класифицирана, всички вътрешни лица са предизвестени за отговорността за разпространяване. Шефът на персоналната защита на президента и още няколко души са отстранени и са задържани. Тесен кръг от хора са знаели за придвижването на президента в този конвой и всички са били от службата за сигурност на президента. След случая трима от тях са изчезнали - тъкмо това са хората, които са били в първата кола от кортежа. Съдбата им все още е незнайна, а колата, с която са пътували, е открита празна на няколко километра от случая.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР