Срещнах се с генерал Валерий Залужни. Благодарих му за двете

...
Срещнах се с генерал Валерий Залужни. Благодарих му за двете
Коментари Харесай

Зеленски отстрани Залужни като главнокомандващ украинските въоръж...

" Срещнах се с военачалник Валерий Залужни. Благодарих му за двете години защита на Украйна. Обсъдихме обновяването, от което се нуждаят въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой може да бъде част от обновеното управление на въоръжените сили на Украйна. Времето за такова възобновяване е в този момент. Предложих на ген. Залужни да остане част от тима ", съобщи той.

Самият Залужни съобщи, че е провел " значим и сериозен диалог " със Зеленски и е взето решение за промяна на тактиката и тактиката на бойното поле.

" В първите най-тежки дни на Голямата война се изправихме против низък и мощен зложелател. Застанахме дружно. Нашата борба продължава и се трансформира всеки ден. Задачите на 2022 година са разнообразни от дилемите на 2024 година Затова всеки би трябвало да се промени и да се приспособява към новите действителности. За да спечелим също дружно ", написа самият той в страницата си като главнокомандващ.

Зеленски разгласи, че Сирски има сполучлив опит и в защитата, и в нападението - управлявал е интервенцията по защита на Киев и конграофанзивата в Харковска област.

 

" От през днешния ден нов управителен екип ще поеме управлението на Въоръжените сили на Украйна. Искам визията за войната да бъде идентична за нашите бойци в Роботин или Авдиевка, както и в Генералния щаб и управителния военнно-политически съвет. Проведох десетки диалози с командири на разнообразни равнища. По-специално, през днешния ден разговарях с бригадните генерали Андрий Гнатов, Михайло Драпати, Игор Скибюк и полковниците Павел Палиса и Вадим Сухаревски. Всички те са премисляни за управителни позиции в армията и ще служат под управлението на най-опитния украински пълководец ", написа още президентът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР