Срещите ни в Берлин са доказателство, че усилията ни за

...
Срещите ни в Берлин са доказателство, че усилията ни за
Коментари Харесай

Витанов, Зарков, Клисурска: Усилията ни за оздравяване на БСП се забелязват в Европа |

Срещите ни в Берлин са доказателство, че напъните ни за излекуване на Българска социалистическа партия, а оттова и на левицата, се виждат освен у нас, а и в Европа. Европейските социалдемократи поддържат вижданията и битката ни за прогресивна Българска социалистическа партия, която да притегля и да печели, разясниха Петър Витанов, Крум Зарков и Надя Клисурска в края на тридневното си посещаване в Берлин.

По време на визитата те организираха значими срещи с немски политици, депутати от Бундестага, представители на фондация „ Фридрих Еберт “ и Прогресивния алианс.

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов, Крум Зарков, депутат от 47-ото Народно заседание, и Надя Клисурска, някогашен заместник-министър на труда, приключиха работното си посещаване в Берлин с диалози с Майкъл Рот, ръководител на Комисията по външни работи в Бундестага. Рот е народен представител от 1998 година, а в интервала 2013-2021 година е министър по Европейските въпроси.

Преди това българските социалисти се срещнаха с Кристиан Петри, член на Комисията по външни работи, Франк Швабе, ръководител на Комисията за човешки права и филантропична помощ, Аксел Шефер, член на Комисията по европейски въпроси и Нилс Шмид, и четиримата представители на ръководещата Германска социалдемократическа партия в Бундестага.

Витанов, Зарков и Клисурска разговаряха и с интернационалния секретар на Германската социалдемократическа партия (SPD) Филип Финк.

По време на визитата в Берлин българските социалисти обмениха опит с Матиас Йобелиус, началник на Департамента за Европейския съюз и Северна Америка във фондация " Фридрих Еберт “.

„ Неразбираемо е за какво Българска социалистическа партия се самоизолира от околния свят и отхвърля да въздейства върху неговото развиване. Не е ужасно да приказваш с другари и сътрудници, даже когато има разлики. Всъщност повече диалози и контакти биха предотвратили доста от тези разлики. Затова се разбрахме с ГСДП и благодарение на фондация „ Фридрих Еберт “ да организираме доста общи начинания в България и Германия “, обявиха тримата социалисти. 



За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР