Срещата с Има такъв народ е въпрос на диалогичност, каза

...
Срещата с Има такъв народ е въпрос на диалогичност, каза
Коментари Харесай

Нинова: Срещата с ИТН е въпрос на диалогичност. Йорданов: Нямаме какво ново да кажем

Срещата с " ИТН " е въпрос на диалогичност, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на срещата с " ИТН " за третия мандат.

" Благодаря ви, че въпреки всичко дойдохте на срещата. Знаем и вашите предварителни позиции. Това, че вършим тази среща, е въпрос на диалогичност. Въпрос на отчитане на това, че при първия мандат успяхме да стигнем най-малко до политическа декларация, която съдържаше значителните неща какво да се прави. После нещо стана ", разяснява Нинова.

Тя акцентира, че Българска социалистическа партия е водена от отговорността да подсигурява сигурност за жителите и непоклатимост за страната.

" Няма какво ново да ви кажем, като се изключи че няма да подкрепим държавно управление с ваш мандат, съобщи ръководителят на ПГ на " Има подобен народ” Тошко Йорданов.

Йорданов настоя, че Народното събрание би трябвало да гласоподава промени в Закона за отбрана на лица и да извади Бюрото за отбрана от основния прокурор, както и да закрие профилираните съдилища, на което Нинова отговори, че сега сме очевидци на " кърпене”

Тя съобщи, че по-разумното е било да се сформира трайно болшинство и да се стартира смяна.

" Да, това е кърпене в някаква степен, само че отговорността е на всички, които не поддържаха кабинет на " Има подобен народ”, най-много на другите две протестни партии, които заран приказват едно, следобяд – друго, на другия ден – трето ", отговори Тошко Йорданов.

В идващия парламент, в случай че има повече разсъдък, ще създадем огромната смяна, добави той.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР