Срещата на ръководителите на водещите световни икономики в Рим започна

...
Срещата на ръководителите на водещите световни икономики в Рим започна
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-20 започна с призив за повече ваксини за бедните държави

Срещата на ръководителите на водещите международни стопански системи в Рим стартира с тяхна " фамилна фотография " взаимно със здравни служащи, работили на първа линия в битката с пандемията и с апел за обезпечаването на повече ваксини за бедните страни.
 БГНЕС
Премиерът на Италия Марио Драги , който е хазаин на форума на Г-20 , насочи този апел във встъпителната си тирада. Той акцентира, че до момента в който 70 на 100 от хората в богатите страни са имунизирани, в бедните техният дял е едвам 3 %. Драги назова този факт " морално недопустим ".

Днешното съвещание е отдадено най-вече на световното здраве и възобновяване на стопанската система , а също на срещи в коридорите сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън, немския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон и премиера на Англия Борис Джонсън, които ще обсъдят идващите стъпки по казуса с иранската нуклеарна стратегия.
 БГНЕС
Джонсън и канадския министър председател Джъстин Трюдо имаха преди този момент двустранна среща и закъсняха малко за фотографията, с което провокираха хумористични забележки от страна на някои от водачите, към този момент подредили се на подиума. Джонсън сподели на Байдън " Хей, Джо! ", до момента в който заемаше мястото си тъкмо зад Макрон. Двамата с френския президент си размениха на смешка мними юмручни удари, само че не разговаряха. Париж и Лондон са в разгара на рибарски спор.
 БГНЕС
Освен с италианския хазаин на идване Байдън се ръкува и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган , с който се чака да има двустранна среща на климатичния конгрес на Организация на обединените нации в Шотландия. Организаторите бяха сложили президента на Съединени американски щати най-вляво на първата редица на позиращите пред фоторепортерите, където той замени сърдечни думи с ръководителя на Африканския съюз Феликс Чисекеди. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР