Срещата на Г-20 тази седмица в Бали не може да

...
Срещата на Г-20 тази седмица в Бали не може да
Коментари Харесай

САЩ: Срещата на Г-20 трябва да мине без смущения

Срещата на Г-20 тази седмица в Бали не може да мине както нормално, само че Съединените щати са решени да подсигуряват, че там няма да се случи нищо, което може да даде легитимност на " бруталното " отношение на Русия по отношение на Украйна, сподели почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Срещата на министрите на външните работи на Г-20, която публично стартира в четвъртък и продължава до петък, би била добра опция за прогрес в напъните за справяне с световната рецесия на продоволствената сигурност, сподели служителят, добавяйки, че е от решаващо значение да се подсигурява, че срещата е ефикасна и свободна от интервенция.

„ Най-важното е да запазим фокуса върху събитието на Г-20 “, сподели служителят, който съпровожда държавния секретар на Съединени американски щати, Антъни Блинкен, по време на къса спирка в Токио по време на път за Индонезия.

„ Много сме решени да създадем това и да не разрешаваме да има разстройства или спирания “, сподели служителят.

„ Но мисля, че също по този начин желаеме да се уверим, че няма нищо, което по какъвто и да е метод да придава някаква допустима легитимност на това, което Русия прави в Украйна. “

Забележките допускат, че напускането ще бъде по-малко евентуално на среща, на която съветският външен министър Сергей Лавров ще се изправи лице в лице за първи път тази година с някои от най-яростните критици на нахлуването на Москва.

Блинкен ще организира тристранна среща с сътрудниците си от Япония и Южна Корея в Бали, сподели служителят, до момента в който срещата му с външния министър на Китай, Ван И, ще се концентрира върху вярното ръководство на връзките сред Съединени американски щати и Китай.

„ Това е част от продължаваща и съгласно мен значима поредност от диалози с нашите китайски сътрудници в държавното управление, с цел да сме сигурни, че управляваме отговорно връзките “, сподели служителят.

„ Като две водещи сили, каквито и да са разликите ни, има области като климатът, световното здраве, битката с опиатите и други където има смисъл да си сътрудничим. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР