Срещата на американския президент Доналд Тръмп с представители на демократите

...
Срещата на американския президент Доналд Тръмп с представители на демократите
Коментари Харесай

Тръмп напусна гневен среща с демократите, отказаха му пари за стената с Мексико

Срещата на американския президент Доналд Тръмп с представители на демократите в Конгреса приключи с неуспех.

На нея трябваше да бъде контрактувано финансиране за стената сред Съединени американски щати и Мексико, която Тръмп даде обещание да построи по време на предизборната си акция, написа The Washington Post.

Федералното държавно управление на Щатите не работи към този момент трета седмица. Конгресът и Белият дом не могат да реализират съглашение за бюджета, защото Тръмп упорства в него да бъдат добавени 5 милиарда $ за построяването на стена с Мексико.

Американският президент дефинира срещата като " цялостна загуба на време ". Демократите го упрекнаха, че е блъснал по бюрото преди да напусне кабинета и е пренебрегнал молбите им да отвори федералното държавно управление до момента в който договарянията за финансирането на стената не престават. Администрацията спря работа преди близо 3 седмици, като 800 хиляди души няма да получат заплатите си.

" Той си мисли, че можем да помолим родителите си за повече пари, само че ние не можем ", сподели саркастично председателката на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси, намеквайки за метода, по който е забогатял Тръмп.

Президентът попитал демократката Пелоси " ще се съгласите ли за стената ми ", а тя дала отговор негативно. " Значи няма какво повече да дискутираме ", декларирал яростно той и напуснал стаята.

" Току-що напуснах срещата с Чък и Нанси, тотална загуба на време. Попитах какво ще се случи след 30 дни, в случай че отворя федералното държавно управление? Ще ми осигурители сигурност по границата, което включва и стена? Нанси сподели " не ". Аз отговорих с " чао-чао ", написа Доналд Тръмп в персоналния си профил в Туитър.

След срещата в Белия дом, републиканци и демократи започнаха да си прехвърлян виновността за нейния неуспех. " Президентът влезе в стаята и стартира да раздава бонбони. Не помня да е повишавал глас или да е удрял по бюрото ", безапелационен е вицепрезидентът Майк Пенс.

Все още не ясно дали и по кое време договарянията сред Конгреса и Белия дом ще бъдат обновени. В събота частичното затваряне на държавното управление ще сложи връх - най-дългото в историята на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР