Срещата между работодателите, бизнеса и президента Румен Радев завърши с

...
Срещата между работодателите, бизнеса и президента Румен Радев завърши с
Коментари Харесай

Бизнесът чака среща и с премиера заради скъпия ток


Срещата сред работодателите, бизнеса и президента Румен Радев приключи с апел към държавното управление за нови обезщетения поради скъпия ток.

Стана ясно, че работодателите не са удовлетворени и от прелюдия таван на финансовата помощ.

" Ако се стигне до заслужено компенсиране, ние имаме златен късмет да се включим в това пренареждане и съкращаване на веригите на доставки. Тогава биха се получили двуцифрени растежи, както на продажбите, по този начин и на работните заплати. Би се лимитирала и инфлацията при едно заслужено компенсиране на високите цени за предприятията ", съобщи ръководителят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев, представен от Дарик Нюз.

Работодателите показаха, че са създали градивна среща с президента, а той от своя страна е заречен да беседва с изпълнителната власт за ограниченията, които могат да се подхващат.

" Всички ще участваме в един общ разговор, който е доста значим за всички. Както за енергоинтензивните предприятия, по този начин и изключително за дребния и междинния бизнес, който е извънредно обиден. Той в действителност няма никакви запаси, с цел да продължи да работи при такива цени на тока. А това е извънредно значимо. Всеки, който може, ще помогне ", допълниха те.

Преди дни организациите приканиха да бъде призован и Консултативен съвет за национална сигурност поради сметките, които заплащат.

" Ние сме се обърнали към държавното управление още преди Коледа и чакаме покана, с цел да решим този въпрос дружно ", допълниха те.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР