Срещата между Мария Габриел и членове на ГЕРБ и лидерите

...
Срещата между Мария Габриел и членове на ГЕРБ и лидерите
Коментари Харесай

Голяма е! Мария Габриел посрещна вързалите й тенекия Петков и Василев, взе думата и ги смълча

Срещата сред Мария Габриел и членове на ГЕРБ и водачите на ПП-ДБ започва в 17 часа през днешния ден. Припомняме, че акад. Денков отхвърли парламентарната група на ПП-ДБ да седне на масата за договаряния с партията на Борисов, до момента в който Асен Василев и Кирил Петков не се върнат в България.
В четвъртък представителите на ГЕРБ се появиха в зала „ Запад “ и изчакаха търпеливо няколко минути, само че откакто видяха, че ПП-ДБ няма да се явят, станаха и излязоха.
От ПП-ДБ на срещата през днешния ден се пристигнаха Асен Василев, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов и Андрей Гюров. До Мария Габриел по време на диалозите дружно с Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева и Румен Христов.
Мария Габриел започва с думите, че приоритет на нейното държавно управление ще бъде сформиране на държавното управление. Тя разказа и общата рамка за основа за работещо проевропейско държавно управление.
„ Споделям в резюме и останалите цели – правосъдна промяна. Чуха се разнообразни тълкования на думите ми. Първото, което ще направи министъра на правораздаването с министър председател Мария Габриел е да внесе искане за освобождение на основния прокурор, заради уронване на престижа на системата. Това е работа на министъра на правораздаването, а не на премиера “, уточни тя.
„ Това би била значима крачка и поръчка за правосъдна промяна. Нужно е да засилим чувството за правдивост. Това чакат българските жители и това е наша задача “, сподели още претендентът за министър-председател.
Тя съобщи, че идващия приоритет на държавното управление й ще бъде оправянето с инфлацията, енергийната сигурност и всичко, обвързвано със отбрана на бизнеса и популацията.
„ Знаете, че приемането в еврозоната зависи от датата на приемане на бюджета и неговия недостиг “, добави тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР