Среща с президента Румен Радев ще поиска шефката на бюджетната

...
Среща с президента Румен Радев ще поиска шефката на бюджетната
Коментари Харесай

Менда Стоянова иска среща с президента заради данъците

Среща с президента Румен Радев ще изиска шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова през днешния ден. Това съобщи самата тя пред Нова телевизия. Срещата е поради рецензиите на президента към предложенията на ръководещите за налозите върху старите коли и разногласието за „ Гражданската отговорност “. На нея ще е и финансовият министър Владислав Горанов.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ нощес разиска аргументите за митингите, които президентът добре систематизира в изявлението си, въпреки че те са разнообразни в другите градове, сподели Стоянова. Ще желая среща с президента, тъй като желая той да разбере нашите причини и неговата позиция да бъде в действителност осведомена и се надявам, че тогава той поддържа това, което предлагаме, разяснява тя. И изясни, че президентът е доста сериозна институция с висок рейтинг и би трябвало да е в елементи за изявленията, които прави. Като му разбираем, се надявам да застане на наша страна, въпрос на връзка, данни и детайлности е, разяснява Стоянова. Трябва да има и ясни планове и за другите сфери, за които се изричат и протестиращите, добави тя.

Лимит за компенсациите за болки и премеждия при произшествия на разширения кръг от хора – племенници и родственици на умрял или потърпевш, е наложителен, в случай че не желаеме застраховката да скочи, съобщи още шефката на бюджетната комисия.

Тя изясни, че единствено за 3 месеца след приемането на тълкувателното решение на Върховния съд - август, септември и октомври, има заведени нови 300 желае за 100 млн. лева, които ще натоварят в допълнение „ Гражданската отговорност “.

За нас е обикновено това, което досега не е било лимитирано, да остане такова, каквото е. А лимитът да е само на този кръг лица, с които тълкувателното решение на Върховния съд уголемява, изясни Стоянова. Говорим за лобиране за 3 милиона души, които имат „ Гражданска отговорност “ и тя би трябвало да покрива разширения кръг от компенсации, добави тя. И даде образец, че за предходната година застрахователите са платили над 280 милиона за болки и премеждия. Досега кръгът беше редуциран до майки, родители и деца, а в този момент кръгът се разширавя. Не знам дали застраховката ще стане 1000 лева, ще се създадат планове, добави тя. И 100 лв. да се вдигне „ Гражданската отговорност “, отново е доста, безапелационна бе Стоянова.

Моето предложение брани всички тези хора, които са на улицата. Искаме да се създаде методика, при която действително да се правят оценка вредите и опциите. Ако изтегля предлагането си, ще има увеличение на „ Гражданската отговорност “. Но би трябвало да се мисли за финансовата непоклатимост на страната, сподели още шефката на бюджетната комисия.

Ние като народ би трябвало да изберем желаеме ли да защитим децата и здравето ни от нездравословния въздух или желаеме да се превърнем в сметището на Европа, сподели депутатката от ГЕРБ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР