Среща с населението от Стрелча и общината по проблемите около

...
Среща с населението от Стрелча и общината по проблемите около
Коментари Харесай

Стрелчани обсъждат проблема с минните отпадъци

Среща с популацията от Стрелча и общината по проблемите към добивната компания „ Ватия “ ще се организира във вторник, 27 март, от 18,00 часа. Организатор е Инициативен комитет, а във форума са поканени всички искащи да споделят отзиви по тематиката.

„ На срещата са поканени представители на разнообразни политически партии, на държавни институции, както и управлението на „ Ватия “, заяви Ангел Шопов, който е измежду основателите на разискването. Всички са удостоверили, че ще вземат участие със свои представители. Целта ни е единствено една – да се опази чиста природата на Стрелча и да не се основават рискове за здравето на хората “.

Припомняме, че при започване на март при инспекция по сигнал на жители в местността Меди дере беше намерено насипище с минни боклуци от първична преправка на пергамити. В сектор „ Мали Кладнидял “ бяха заварени три камиона, готвещи се да изсипят рисковите индустриални боклуци на място, намиращо се на към 150 м от вододайната зона на града и в горска територия. Двама от водачите са арестувани, третият е съумял да избяга. По този мотив от Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха, че на „ Ватия Холдинг “ АД ще бъде формиран акт по Закона за водите.

*Снимка - списък " Марица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР