Среща с жителите на ромската махала в сливенското с.Жельо войвода

...
Среща с жителите на ромската махала в сливенското с.Жельо войвода
Коментари Харесай

Управителят на „В и К“ се срещна с длъжници в сливенско село с общ борч за 100 000 лева

Среща с жителите на ромската махала в сливенското с.Жельо челник организира шефът на „В и К“ инж.Севдалин Рашев поради насъбраните отговорности за питейна вода. 30-40 от клиентите в селото, които имат най-високи задължения, са дадени на съд и към този момент имат призовки за наложително събиране на борчовете. Общият размер на неплатените сметки възлиза на 100 хил.лева. Управителят на водното сдружение прикани локалното население да изплаща отговорностите си, с цел да не се стигне до крайната мярка – спиране на водоснабдяването, каквато към този момент се прилагала в някои прилежащи села. Очакванията на сдружението са, че до две седмици неточните клиенти ще изплатят задълженията си или ще подпишат съглашения за разсрочено погасяване.
 %d0%b6-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-4  %d0%b6-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-2  %d0%b6-%d0%b2%d0%be%d0%b9%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-1
Срещата се състоя в локалната евангелска черква със съдействието на кмета Стоян Пенков. Кметът прикани присъстващите и евангелските пастори да работят измежду хората в махалата, с цел да стартира погасяване на неплатените сметки. Водното сдружение към този момент иа план за ремонт на водоснабдителната мрежа в Жельо челник и тя ще обслужва население от над 2 600 души. „Става дума за ремонт на към 60 000 метра“, сподели кметът и добави, че, с цел да разчита селото на подпомагане от „В и К“, клиентите би трябвало да отвърнат с уместност.

Това е четвъртата среща на шефа на водното сдружение в Сливен с представители на ромски махали в сливенските села, натрупали отговорности за над 100 хил.лева, а някои – и за над 250 хил.лева. Предишните срещи бяха в Крушаре, Тополчане и Селиминово.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР