Среща между новия областен управител Виктор Стойчев и кмета на

...
Среща между новия областен управител Виктор Стойчев и кмета на
Коментари Харесай

Среща между областния управител Виктор Стойчев и кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова

Среща сред новия регионален шеф Виктор Стойчев и кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова се организира на 28 януари в кабинета на градоначалника.

В диалога, траял над час, взе участие и ръководителят на Общинския съвет Петър Цолов.

Кметът на Ловеч показа част от най-важните проблеми, за които общината чака решение от страната. Сред тях са приемането на План за възобновяване и резистентност и съглашението за партньорство и всички стратегии, които се чакат да влязат в действие. Важен проблем е и по какъв начин ще се излезе от натиска на цените на газа, горивата и електрическата сила и по-точно какво може да направи страната за подкрепяне на общините? В диалога бяха разисквани вероятностите пред почналия ремонт на кв. „ Младост ”, нуждата от целева дотация – без консолидиран ВиК оператор, без ОПОС, както и с препроектиране, което е спомагателен разход.

Двете страни демонстрираха подготвеност за дейна позиция в помощ и поддръжка на бизнеса в изискванията на продължаващата пандемия.

Виктор Стойчев изрази сигурност, че ще има институционално съдействие в името на по-доброто бъдеще на жителите, повече вложения и превъзмогване на рецесиите.

Кметът Корнелия Маринова акцентира, че чака сериозна поддръжка, откакто Виктор Стойчев към този момент е бил два мандата общински консултант. Тя му подари книгата „ Ловеч – градът на професорите “ от Радка Рашева с пожелания да помним, че Ловеч е град на науката, на мислещите и можещите хора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР