Средствата за доставката на гранично-полицейския патрулен кораб са в размер

...
Средствата за доставката на гранично-полицейския патрулен кораб са в размер
Коментари Харесай

Новият вътрешен министър вдига флага на кораба „Балчик“ в Бургас


Средствата за доставката на гранично-полицейския патрулен транспортен съд са в размер на 30 580 851 лева

На формалната гала по повдигане на флага и заграбване на име „ Балчик “ с бордови номер 524 на нов граничен полицейски транспортен съд, която стартира на кея пред Морска гара – Бургас, участва новият вътрешен министър Калин Стоянов.

На церемонията участват и шефът на Главна дирекция „ Гранична Полиция “ основен комисар Росица Димитрова, кметът на Бургас Димитър Николов, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ Балчик “ е първият транспортен съд, получен от 13 години насам вследствие на изпълнен от Главна дирекция „ Гранична полиция “ план „ Доставка на гранично-полицейски патрулен транспортен съд – Оборудване за ФРОНТЕКС ". Той е финансиран по контракт за даване на безплатна финансова помощ от Индикативна годишна работна стратегия 2018 на Фонд “Вътрешна сигурност ”.  

В осъществяване на плана е извършена социална поръчка и е подписан контракт сред ГДГП и Baltic Workboats AS, Естония. Съгласно подписания контракт, средствата за доставката на гранично-полицейския патрулен транспортен съд са в размер на 30 580 851 лева

Граничният патрулен транспортен съд, издигнат в корабостроителницата на Baltic Workboats, е предопределен както за наблюдаване на морската държавна граница на Република България, по този начин и за присъединяване в взаимни интервенции на Европейската организация за гранична и брегова защита. В края на  април 2023 година той е доставен, осъществено е образование на чиновници на Групово дело “Гранична полиция ” за употреба и обслужване на машините, механизмите, системите и оборудването му и в средата на май плавателният съд е признат и причислен в щата на Главна дирекция “Гранична полиция ”.

Новият вътрешен министър Калин Стоянов е потомствен служител на реда. Корените му са от Граматиково в Странджа.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР