Средновековието и Викторианската епоха накараха човечеството да мисли, че секс

...
Средновековието и Викторианската епоха накараха човечеството да мисли, че секс
Коментари Харесай

Секс скандалите, които разтърсили историята на човечеството и докарали унищожение за цели държави

Средновековието и Викторианската ера накараха човечеството да мисли, че секс свадите са нещо ново за политическия живот. В реалност античните ни предшественици стигали до високи равнища на порочност в своето всекидневие. Техните полови кавги постоянно са преплетени с конспирации, убийства и изтезания. Ето и най- огромните секс кавги, шокирали античния свят.

Скандалът, унищожил цяла страна

Секс свадите могат да добият такива размери, че да сложат завършек на цяла страна. Пример за това е страната Чен, намирала се в сегашен Китай. Според летописците към 599 г пр.н.е там живяла невижданата красавица Ся Джи. Въпреки че била омъжена, тя имала спекулация с владетеля на страната крал Линг, както и с двама от министрите. Всички били толкоз запленени от нея, че се съгласили с настояването ѝ да носят бельото ѝ под облеклата си, до момента в който се занимавали с държавните си каузи.

Аферите на Ся не понесли на сина ѝ Зенгшу, който съобщил на всеки от любовниците ѝ за съществуването на останалите. Това довело до скандал, в който владетелят Линг бил погубен. От боязън от гонене двамата министри избягали при владетеля на прилежащото царство Чу. Те го убедили да нападне страната им. Без държател и с царяща безредица по улиците царство Чен бързо престанало да съществува.

Скандалът, поставил завършек на цяла вяра



По времето на император Тиберий Рим бил разтресен от доста чудноват секс скандал. Според летописеца Йосиф Флавий аристократ на име Деций Мундус имал непреодолимо полово увлечение към женената дама от неговото съсловие Паулина, далечна братовчедка на Тиберий. Той даже ѝ предложил 200 хиляди драхми, с цел да прекара с него една нощ. Паулина отказала. Деций не се отказал елементарно. Той научил, че дамата на сърцето му буйно изповядва древноегипетската вяра.

Той подкупил жреците на Изида да ѝ кажат, че персонално господ Анубис желае тя да се яви в храма. Въпросната вечер Паулина се явила пред облечения като господ аристократ и цяла нощ удовлетворявала божествените прищевки. На другия ден Деций предостатъчно ѝ разказал какво е направил и ѝ благодарил, че му е икономисала 200 хиляди драхми. Ядосаната Паулина се оплакала на император Тиберий. Свещениците били разпънати на кръст, храмът на Изида бил изгорял до основи, а древноегипетската вяра – неразрешена. Деций обаче се разминал единствено с заточение.

Флиртът, поставил завършек на Вавилон



Според летописеца Ксенофон Гадатас бил извънредно хубав млад аристократ, служил в двора на последния крал на Вавилон Набонид. Един ден една от наложниците на владетеля почнала да флиртува с Гадатас и почнала да споделя по какъв начин ще бъде най-голямата щастливка, в случай че се ожени за подобен красавец.

Нещата станали още по-лоши, когато младежът почнал също да флиртува. Това бил неприятен ход, тъй като Набонид бил рисково ревностен. Той наредил Гадатас да бъде хванат и скопен, с цел да не флиртува повече с дамите в двора. За да отмъсти, благородникът пък предал непревземаемите крепостните врати на града на прииждащите орди на персийския цар Кир Велики. Вавилон в никакъв случай повече не се въздигнал.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР