Среднощна драма се разигра на летище София. Причината е, че

...
Среднощна драма се разигра на летище София. Причината е, че
Коментари Харесай

Среднощна драма на летище София, пътниците побесняха

Среднощна драма се разигра на летище София. Причината е, че 4 полета на нискотарифната компания „ Уиз Еър “ кацат след среднощ на столичното летище – от Катания, Лондон, Ереван, Рияд, написа Труд.

Заради късния час вместо на Терминал 1, където всекидневно се приземяват полетите на нискотарифната компания, самолетите се обработват на по-новия Терминал 2.

По това време на денонощието обаче липсва задоволително наземен личен състав – както хора, които да карат рейсовете, с които се придвижват сред самолета и терминала пътуващите, по този начин и личен състав, който придвижва багажа им. Единствено паспортната инспекция протича бързо и проведено, като с изключение на гишетата за инспекция работят и машините.

В резултат на неналичието на наземен личен състав на единствената лента, работеща за събиране на багажа, на която пристигаха куфарите и на 4-те късни полета на Уиз Еър, се струпаха над 400 индивида, които в началото търпеливо желаеха да вземат багажа си в късния час. След над час изчакване обаче напрежението на терминала се нажежи.

" Не може първо да чакаме половин час да пристигна рейс да ни смъкна от самолета, а след това и още час багажа, при изискване, че сега, в който пристигнахме, имаше единствено още един полет за култивиране ", изясни очевидно изнервена дама.

Млад мъж пък настойчиво търсеше мобилни телефони на представителите на летището и на наземния личен състав, с цел да потърси отговорност за над час очакване пред лентата на багажа, след слизане от самолета и прекосяване на паспортна инспекция на хората, идващи от Лондон.

В залата за идващи на Терминал 2 имаше забележими единствено двама чиновници – извънредно общителният юноша, който има задачата да смъкна хората с сложна пъргавина от самолетите и представителят на гишето за изгубен багаж.

След като тълпата безусловно им се нахвърли, те обаче под паника избягаха, още повече че нямаше какво да отговорят на разярените и изтощени хора, част от които с дребни деца.

Оказа се, че очевидно двамата товарачи на багажа, най-малко съгласно пасажери, които обясниха, че са говорили със свои другари, работещи на аеропорта, са изчаквали да се съберат куфарите от няколко полета, с цел да им е по-лесно след това да нахвърлят едновременно багажите.

В резултат част от хората чакаха с часове, а други получиха счупени при мятането куфари, само че без да има на кого да се оплачат, защото индивидът на гишето за изгубен и развален багаж бе тръгнал, обезпокоен от все по-нервните пасажери.

„ Не ми е ясно за какъв туризъм приказваме, в случай че това е първото усещане при идване в българската столица “, възмутено изясни млад мъж. Дама пък се пошегува, че след чакането, виковете, нервите и опашката за такситата доста бързо се приспособява, че е в България след почивката. Сцената с чакането и нервите се разиграва съвсем всяка нощ, обясниха чиновници на летището под секрет, като пожелаха да останат анонимни.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР