Средногодишната инфлация догодина се очаква да бъде 4,8%, а ръстът

...
Средногодишната инфлация догодина се очаква да бъде 4,8%, а ръстът
Коментари Харесай

Министерството на Асен ще умори народа от глад! Ужасяваща прогноза за инфлацията

Средногодишната инфлация следващата година се чака да бъде 4,8%, а растежът на брутния вътрешен артикул 3,2%, излиза наяве от известие на Министерството на финансите. То е във връзка среща на министър Асен Василев с представители на Националното съдружие на общините в Република България, на което той ги е срещнал с макрорамката за следващата година.
От известието излиза наяве, че следващата година също се залага недостиг от 3% от брутния вътрешен артикул. Този параметър от бюджета от дълго време е показан от министерството.
На срещата с представителите на сдружението на общините обаче е доказан ангажимент за 1 милиарда лв. вложения в общински планове.
Министър Асен Василев е изискал информация от НСОРБ за положението на автопарка на градския превоз и на учебните рейсове с оглед намирането на средства за замяна на рейсовете с електрически, с цел да се понижат разноските за поддръжка и употреба на старите транспортни средства и като мярка за повишение чистотата на въздуха.
Тази година проектобюджетът би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание до 15 ноември. Документът би трябвало да бъде направен и въз основата на данъчните закони, които бяха разисквани в Съвета за тристранно съдействие. Предстои да бъдат признати от Министерския съвет и Народното събрание. Те са основни за приходната част на бюджета.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР