Средно по над 100 книжки дневно връчват от районните полицейски

...
Средно по над 100 книжки дневно връчват от районните полицейски
Коментари Харесай

И чиновникът убива: Раздават книжките на килограм, всеки пет...

Средно по над 100 книжки на ден връчват от районните полицейски ръководства в Пловдив и района на начинаещи водачи, сподели информация на „ Марица “. Само в границите на четири дни - 23, 24, 25 и 26 ноември, броя на новобранците зад кормилото се е нараснала с 555. Във вторник 173 млади водачи са си взели книжките, в сряда ​- 94, а в четвъртък - общо 140. В петък броя на връчените доближава 148. Не са малко и подадените заявки за изкарване на удостоверение за правоуправление след сполучливо преминати изпити. През тези четири дни са подадени 579 заявки за брошура. На дневна база подалите документи са постоянно над 100. Най-много книжки се връчват в Първо и Пето районно управление (на МВР) в Пловдив, както и в Районното в Асеновград.

Проста сметка демонстрира, че в случай че на ден се връчват приблизително по 100 книжки, то в границите на година в Пловдив и района има по 20 000 нови водачи.

Статистиката обаче е красноречива. Всяка пета злополука в Пловдив и района е дело на новобранец зад кормилото. А зад всеки пободен случай стои чиновническото безхаберие, което прави допустимо шофьорските книжки да се раздават на кг, без зад документа да стоят нужните познания и умения. Процесът понамирисва на корупция, само че в дребни размери, с цел да стигнат до нея проверяващите и правораздаващите в България. Което не й пречи да убива.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР