Средно 2% от пловдивчани са се срещали с коронавируса. Това

...
Средно 2% от пловдивчани са се срещали с коронавируса. Това
Коментари Харесай

Средно 2% от пловдивчани са се срещали с COVID-19. Доц. Кунчев: Не знам какво следва!

Средно 2% от пловдивчани са се срещали с ковид. Това сочат резултатите от първото по рода си представително изследване в България, което беше извършено в Пловдив.

В изследването са взели участие 291 семейства от шестте региона на Пловдив – общо 1108 души са се съгласили да вземат участие. Излседвани са още медицински личен състав и искащи жители. Изследването коства 58 000 лв..

Резултатите сочат:

1.08% от изследваните при семействата са носители на антитела.

3% от изследваните медицински лица са носители на антитела.

4% от изследваните, които непринудено са взели участие, са носители на антитела.

"Българското общество в доста дребен % се е срещало с вируса. Според това изследване - приблизително 2%. Ако чакаме да стигнем 70% и да достигнем общ и групов имунитет, би трябвало да минат 2-3 години с този ритъм и ще платим висока цена в човешки животи. За съпоставяне ще кажа, че сходно изследване в Бергамо сочи 57% носители на антитела “, разяснява основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил, съобщи Plovdiv24.bg.

"Ако не съблюдаваме разпоредбите, ще има доста материал за изгаряне “, съобщи доцент Кунчев.

По думите му, 98% от жителите в Пловдив са податливи на инфекцията и в случай че се разболеят, ще се случат проблеми. Ето какво още добави доцент Кунчев:

"Ситуацията по никакъв начин не е лека! Ако ме питате какво следва – отровено споделям, че не знам! Трудно е да кажа дали ще има нова вълна от ковид. Огнищата в Сърница и Доспат са санирани. Отменяме ограничаващите ограничения и в село Изгрев, тъй като няма нови случаи там.

Борим се за едно нещо – да държим инфекцията под надзор, до момента в който чакаме ваксина или ефикасен препарат. Начинът е един - дисциплинираност, отдалеченост и стерилизация. Тези ограничения към този момент не трябва да бъдат основани на държавен надзор, а на осъзнато държание на всеки един жител. За страдание на това не може да се разчита кой знае какъв брой.

За образец ще дам господина, който се почувствал зле в София и отишъл да се лекува с морски въздух. Сега бере душа! Който има кашлица, температура и болки в гърдите – незабавно на доктор – спасете околните си, спасете обществото! Изглежда доста обикновено, само че явно не е! Вирусът не е измършавял!

Ако не се научим да живеем с вируса, ние рискуваме да продължим с ограниченията, които ще изкарат всички на улицата да крещим "Искаме си ковид-а, дайте си ни заплатите “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР