Средният резултат по български език и литература на националното външно

...
Средният резултат по български език и литература на националното външно
Коментари Харесай

Десетокласниците с голям провал на изпитите

Средният резултат по български език и литература на националното външно оценяване в 10- клас е 22,50 точки от най-много 50 или те колкото да са дали 45% правилни отговори. Успехът по математика е даже и по-нисък – приблизително 13,84 (27,68%).

Общо 96 са работите с нула точки, като девет възпитаници нямат нито един правилен отговори и по двата предмета. Нито един десетокласник не е постигнал оптимален резултат и на двата изпита, излиза наяве още от разбора.

Само трима десетокласници са съумели да съберат 48 от 50 вероятни точки на изпита по български език и литература. Въпреки че междинните резултати по математика са по-ниски, има 29 възпитаници с оптимален брой точки. 285 пък не са решили вярно нито една задача.

Сред районите с най-високи резултати и по двата предмета се подреждат София, Смолян, Варна, а на опашката остава Разград. Прави усещане мощното показване по математика на десетокласниците от Ямбол и от Кърджали, които по български език и литература са посочили доста по-ниски резултати спрямо учениците от останалите райони.

Училищата с най-високи резултати и по двата предмета са най-вече математически и езикови гимназии от огромните градове – София, Бургас, Пловдив, Варна, Русе. Място измежду тях по математика са намерили също ПГ „ Св. Климент Охридски “ в Елхово, както и СУ „ Св.св. Кирил и Методий “ в Неделино.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР